EMNİYET Genel Müdürlüğü’nün kullandığı Pol-Net bilişim ağı sisteminin çökmesi nedeniyle bu sabah saat 04.00’ten itibaren Edirne’deki 4 gümrük kapısındaki işlemlerde aksaklık yaşandı. Kapıkule Sınır Kapısı’nda 5 kilometre TIR ve küçük araç kuyruğu oluştu. Polis, 2 peronda manuel kayıtlara başlarken, sabahın erken saatlerinden itibaren sıraya girerek bekleyen araç sürücüleri zaman zaman klakson çalarak yaşadıkları sıkıntıyı protesto etti.
Emniyet Genel Müdürlüğü’nün kullandığı Pol-Net bilişim sisteminin sabah saat 04.00 sıralarında çökmesi nedeniyle pasaport kontrol işlemleri yapılamadı. Kapıkule Sınır Kapısı’nın yanı sıra Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Hamzabeyli, İpsala ve Pazarkule gümrük kapılarında da yoğunluk oluştu. Karayoluyla Türkiye’den Avrupa’ya çift yönlü giriş ve çıkış yapılamadı. Arıza nedeniyle Kapıkule Sınır Kapısı’ndaki gümrük sahasının içi doldu, dışarı da ise 5 kilometre küçük araç ve TIR kuyruğu oluştu.
MANUEL KAYIT BAŞLADI
Bilgisayar sisteminin çökmesi nedeniyle işlemler sistem üzerine yapılamazken, artan yoğunluk nedeniyle 2 peronda çalışan polis memurları manuel kayıtlara başladı. Ancak işlemlerin yavaş yapıldığını ileri süren araç sürücüleri tepki gösterdi. Gümrük sahasında kuyrukta bekleyen araç sürücüleri zaman zaman kornalarına basarak protestoda bulundu. Peronların başında işlem için sıraya bekleyenler alkışlarıyla sadece 2 peronda pasaport işlemlerinin yapılmasına tepki gösterdi.
Konuyla ilgili konuşan Edirne Emniyet Müdürü Cemil Ceylan, “Bilgisayar sistemindeki arazı nedeniyle sabah 04.00 sıralarında bu yana işlem yapılamıyor. Bu nedenle arkadaşlarımız manuel kayıt başlattı. Yoğunluğu azaltmaya çalışıyoruz" dedi.