ŞANLIURFA'da, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen 'Güvenli gençlik, güvenli gelecek' projesi kapsamında yapılan çalışmalar ile geçen yıl PKK'nın dağ kadrosuna katılmak isteyen 20 kişinin ikna edilerek bu fikirlerinden vazgeçirildiği bildirildi.
Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, PKK'nın dağ kadrosuna eleman temininin engellemesi ve gençlerin korunması için yürütülen geçen yıl SODES kapsamında 'Güvenli gençlik, güvenli gelecek' projesi başlatıldı. Gençlerin suça bulaşmasının, özellikle terör örgütlerine katılmasının engellenmesini amaçlayan proje kapsamında Terörle Mücadele Şubesi bünyesinde oluşturulan 11 ayrı ekip, kentteki bin 30 aileyle yüz yüze görüşme yaptı. Yapılan görüşmelerde proje anlatıldı ve ailelerin terör örgütünün dağ kadrosuna katılma eğiliminde olduğunu söylediği çocuklarıyla bire bir ilgilenildi.
Terörle Mücadele Şubesi'nde görevli Komiser Muhammet Tekin, proje kapsamında yapılan görüşmelerde PKK'ya katılma eğiliminde olan 20 gencin ikna edilerek fikrinden vazgeçirildiğini ifade ederek şunları söyledi:
"Terör örgütlerine eleman teminin engellenmesi ve örgütlerin propagandalarından vatandaşları özellikle de gençlerin korunması için 2013 yılında kent merkezi ve ilçelerde bin 30 aileyle yüz yüze görüşmeler yaptık. Genellikle gençlerimizin yaptıkları hataları aileleri duymuyor. Biz de bu durumu ailelerini bilgilendirerek, daha duyarlı olmalarını sağlamaya çalışıyoruz. Genellikle yaptığımız aile ziyaretinde çocukların yaptığı bu hareketleri ailelerin bilmediğini tespit ettik. Ziyaretlerde, ağırlıklı olarak daha önce çocukları terör örgütüne katılan veya eyleme katıldığı için cezaevine girmiş kişilerin ailelerine ağırlık verdik. Ailelerimizi ziyaret ettik ve görüşmelerimizin yüzde 90'nından olumlu sonuçlar aldık. Yaptığımız çalışmalarda terör örgütünün dağ kadrosuna katılmaya niyetli olan 20 gencimizi ikna ederek bu fikirlerinden vazgeçirdik."
Komiser Tekin, çalışmalarının bundan sonra da süreceğini ifade etti.