Ali LEYLAK/ŞANLIURFA, () - DİYARBAKIR’ın Lice İlçesi'nde, 2012 yılında yol kesen PKK’lıların kaçırıp daha sonra Kandil’e giden bir heyette teslim ederek serbest bıraktığı Şanlıurfalı er 21 yaşındaki Reşat Çeçan'ın, PKK'lı ağabeyi Osman Çeçan Suriye’deki çatışmada öldürüldü.
Şanlıurfalı er Reşat Çeçan, 7 Ağustos 2012 tarihinde izinli geldiği memleketinden birliğine teslim olmaya giderken Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde yol kesen PKK 'lılar tarafından kaçırıldı. PKK tarafından kaçırılan aralarında asker Çeçan'ın da bulunduğu 8 kamu görevlisi, PKK'nn Kandil’deki kampına giden BDP heyeti tarafından teslim alınarak serbest bırakıldı.
Terör örgütü mensuplarınca kaçırılan ve daha sonra serbest bıraktığı Reşat Çeçan’ın PKK'da faaliyet gösteren ağabeyi Osman Çeçan, geçen yıl örgütün Suriye'deki kolu konumundaki PYD'ye katıldı. Osman Çeçan, Suriye’nin Dirbesiye bölgesinde muhalif güçler ile PYD arasında çıkan çatışmada öldü. PYD'li Çeçan’ın cesedi Suriye sınırından geçirildi ve ölüm haberini alarak Mardin'in Nusaybin ilçesine giden yakınlarına teslim edildi. Çeçan’ın cesedi otopsisi yapılmak üzere Diyarbakır Adli Tıp Kurumu’na götürüldü. 

AL(HK/İD)  (FOTOĞRAFLI)