PKK'nın kaçırdığı çocuklardan, aralarında 13 gündür Diyarbakır'da eylem yapanlardan ailelerden birinin kızı S.B.'nin de bulunduğu 3 çocuk, Yüksekova'da polis tarafından kurtarıldı. Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'nde 2 ay önce PKK'nın Kuzey Irak'taki kamplarına katılan 13 yaşındaki M.E., dün akşam terör örgütünden kaçarak ailesinin yanına döndü. Kars'ın Kağızman İlçesi'nden Diyarbakır'a gelerek çocuklarının bırakılması için eylem yapan Binnaz ve Sacit B. çiftinin kızları S.B. dün cep telefonundan ailesini arayınca güvenlik güçleri yerini belirlemek için hemen araştırma başlattı. Telefonun sahibi Yüksekova'da bir kadındı. Bu kadını takibe alan güvenlik güçleri, ilçenin Yeşildere Mahallesi'ndeki eve baskın yaptı. PKK'nın dağ kadrosuna kızları götürmekle görevli K.E., S.K. adlı kadınlar gözaltına alınırken, PKK'ya götürmek istedikleri S.B. (16), Z.T.(17) ve F.K. (22) kurtarıldı.
Yapılan soruşturmada S.B.'nin ailesinin 13 gündür Diyarbakır'da çocuklarının bırakılması için eylem yapan Binnaz ve Sacit B. çiftinin kızı olduğu belirlendi. Kars Kağızman Anadolu Lisesi öğrencisi S.B.'nin 20 gün önce iki arkadaşıyla PKK'ya götürülmek üzere alındığı ortaya çıktı. Diyarbakır'da bulunan Binnaz ve Sacit B. çifti de helikopterle kızlarının bulunduğu Yüksekova İlçesi'ne götürüldü.
VALİLİK AÇILAMA YAPTI
Hakkari'de ayrıca terör örgütü PKK'dan kaçan 2 kişi, biri kent merkezinde diğeri de Yüksekova'da güvenlik güçlerine teslim oldu. Hakkari Valiliği'nden yapılan her iki olayla ilgili şu açıklama yapıldı:
"İlimiz Emniyet Müdürlüğü'nce yapılan çalışmalar neticesinde, bölücü terör örgütünün kırsal alanına eleman aktarımı yapan 2 şüpheli ve kırsala aktarımı yapılacak 2'si 18 yaşından küçük 3 kişi olmak üzere toplam 5 kişi, Yüksekova Emniyet Müdürlüğü'nce yakalanmıştır. Örgüte katılacak 3 şahıstan 18 yaşından küçük bir şahsın halen Diyarbakır'da eylem yapan ailelerden birinin çocuğu olduğu anlaşılmıştır. Ayrıca bölücü terör örgütünün faaliyet gösterdiği kırsal alandan silahsız ve techizatsız olarak kaçan 2 bölücü terör örgütü mensubundan biri Depin polis kontrol noktasına, diğeri ise Yüksekova İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne teslim olmuştur."
PKK'DAN KAÇAN 13 YAŞINDAKİ ÇOCUK
Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'nde 2 ay önce PKK'nın Kuzey Irak'taki kamplarına katılan 13 yaşındaki M.E., dün akşam terör örgütünden kaçarak ailesinin yanına döndü. Bu sabah saatlerinde durumu öğrenen polis, M.E.'nin baba evine giderek gözaltına aldı. Adliyeye sevk edilen M.E., daha sonra serbest bırakıldı. M.E., savcılıkta verdiği ifadede örgütten kaçtığını söyledi.
Öğlen saatlerinde ilçenin ileri gelenleri ve bazı kamu kurum çalışanlarıyla birlikte M.E.'yi evinde ziyaret eden Kaymakam Mehmet Fevzi Dönmez, şunları söyledi:
"Daha önce M.'nin gitmesiyle acılı annesini teselli etmek içinde ziyarette bulunmuştuk. Bugün de M. geri geldi. Şimdi bu mutluluğu paylaşmak için tekrar ailemizi ziyarete geldik. Artık inşallah bütün çocuklar geri gelir, artık analar ağlamaz. Bütün çocuklar için de annelere teselli olur. İnşallah bütün çocuklar geri gelir, bütün isteğimiz bu. Halkın isteği artık barışın olması, anneler ağlamak istemiyor."
Barış sürecine halktan büyük destek olduğunu kaydeden Kaymakam Dönmez, "Sayın Başbakanımızın başlatmış olduğu barış süreci ve çatışmasızlık süreci var. İnşallah bunun devamı da bir barış olacaktır diye düşünüyoruz. Bu bölgede ve bütün insanlardan gördüğüm şu var; bu bölgedeki insanımız artık barış istiyor, huzur istiyor" dedi.
Kaymakam Dönmez konuşurken yanına çağırdığı M.E.'nin sırtını sıvazlayarak başını okşadı, o da gülümseyerek karşılık verdi.
M. E.'nin annesi Nesiba Erdal da anaların artık ağlamasını istemediğini ifade ederek, "Artık barış olmasını istiyorum. Bugün çok mutluyum. Bütün annelerin mutlu olmasını istiyorum" diye konuştu.

BD,EB(OB/GG/AAA) (FOTOĞRAFLI)