DİYARBAKIR'da PKK'nın kaçırdığını söyledikleri 15 yaşındaki 3 çocuklarının serbest bırakılmasını isteyen ailelerin Büyükşehir Belediyesi önünde başlattıkları oturma eylemi bugün de sürdü. Eyleme bugün oğlundan yaklaşık 1 aydır haber alamayan Yüksel Karaşin de katıldı. Ak Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç da ailelere destek ziyareti yaptı.
Selahattin Eyyubi Anadolu Lisesi öğrencileri 15 yaşındaki H.G. ve F.A.E.'nin, Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde 23 Nisan'da düzenlenen pikniğe katılırken PKK'lılar tarafından kandırılarak dağa götürüldüğü öne sürüldü. Ayrıca 4 Nisan'da Abdullah Öcalan'ın doğum günü etkinliği için Adana'dan Şanlıurfa'nın Halfeti İlçesi'ne gittikten sonra dönmeyen H.T.'nin ailesi de çocuklarının terör örgütü üyeleri tarafından kandırılarak kaçırıldığını öne sürdü.
Diyarbakır'da çocuklarının PKK tarafından alıkonulduğu gerekçesiyle 3 gün önce Büyükşehir Belediyesi önünde oturma eylemi başlatan ailelerin eylemleri bugün de sürdü. 3 ailenin yanına bugün 17 yaşındaki oğlundan yaklaşık 1 aydır haber alamayan Yüksel Karaşin de katıldı. Oğlundan 29 Nisan'dan bu yana haber alamadığını belirten anne Karaşin, "Çocuğumdan hala bir haber yok. Baktım burada bir eylem var, ben de gelip bu eyleme katıldım. Çocuğum gelemeyinceye kadar ben buradan gitmiyorum. Cumhurbaşkanı, Başbakan, Selahattin Demirtaş, Gültan Kışanak onlara sesleniyorum. Sesimizi duysunlar, çocuğumu getirsinler. Ben çocuğumu istiyorum. Bizi kimse aramadı, geldim buraya Kışanak'la görüşmek için 4-5 saat bekledim benimle görüşmedi, içeriye almadılar. Bizimle ne için görüşmüyor. Gelsin desin sizin derdiniz nedir? Biz köpek değiliz insanız burada, biz anneyiz. Gelsin bize desin bunlar neden burada oturuyorlar. Bu anneler ne için ağlıyor diye sorsun. Anneler ağlamasın diyorlar, barış var diyorlar. Bizim çocuğumuzu getirsinler. Getirmeyinceye kadar ben burayı başlarına yıkarım bir yere de gitmeyeceğim" dedi.
Baba Ahmet Karaşin ise oğlu A.K.'nin evden çıkıp bir daha geri dönmediğini belirterek, "Bir yandan barış diyorlar, bir yandan da çocukları götürüyorlar. Böyle barış olur mu? Kışanak'a çıktık, il binasına gittik bizi almadılar. Bizim böyle bir yetkimiz yok dediler. Peki kiminle ilgisi var. Bu çocukları kim toplayıp götürüyor. Bunlar nasıl gidiyor. Madem ilgisi yoksa bunlar nasıl gitti. Bizim çocuğumuzu nasıl götürmüşlerse öylede getirecekler" dedi.
AK PARTİ İLE BAŞKANI AİLELERİ ZİYARET ETTİ
Ak Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, belediye önünde eylem yapan ailelerin yanına gelerek bilgi aldı. Çocuklarının bırakılmasını isteyen aileler Altaç'tan kendilerine yardım etmesini istedi. Ailelere destek sunmak için geldiklerini belirten Altaç, şöyle konuştu:
"30 yıl boyunca dökülen kan, gözyaşının aktığı mağduriyetlerin oluştuğu bir sorunu çözüm noktasına getirmemiz oldu. Bugün 18 aydır kanın akmadığı bir ülkede, kardeş kanının akmadığı bir ülkede yaşıyoruz. Kardeş kanının akmaması, hepimizin mutluluğu, sevinci olması gerekirken birilerinin bu çocukları kandırmak, yönlendirmek suretiyle dağa götürmesi kabul edilebilir bir şey değildir. Biz dağdakilerin inmesini beklerken, çocukların örgüte, dağa gönderilmesinin hiçbir ahlakı yoktur. Hiçbir şekilde çözüm süreciyle, barış süreciyle bağdaşmaz. Biz ailelerin yanındayız. Desteklerimizi sunuyoruz. Parti ve hükümet olarak ailelerin çocuklarına kavuşmaları için her türlü gayreti göstereceğiz. Dileğimiz çocukların bir an önce ailelerine kavuşarak eğitimlerini tamamlamaları topluma, ailelerine, vatanlarına hayırlı birer evlat olmalarının önün açılmasıdır. Bu oturma eylemini de çok anlamlı buluyoruz. Bu oturma eylemi bize şunu gösteriyor. Bu halk, Türkiye'deki bütün vatandaşlarımız bu süreci kucaklamış, destekliyor."
Aydın Altaç'ın konuşması sırasında alıkonulduğu iddia edilen H.G.'nin yakını olan 85 yaşındaki yaşlı bir kadın baygınlık geçirdi. Yaşlı kadın çağırılan ambulansla hastaneye kaldırıldı.

CA(GG/AAA)(FOTOĞRAFLI)