Osman BEKLEYEN- Murat ÇAĞLAR/ VAN, ()-VAN'ın Özalp İlçesi'nde güvenlik güçlerinin "dur" ihtarına uymadığı için açılan ateş sonucu öldürülen PKK'lı Muhammet Hasanzade'nin cenazesi toprağa verilmek üzere Özalp'in Yukarı Koçkıran Mahallesi'ne getirildi. Cenazenin ilçe merkezinden geçişi sırasında çıkan olaylarda Adliye ve Kaymakamlık binasına taş ve molotof atıldı.
İran sınırındaki Yavuzlar Mahallesi'nde 3 gün önce jandarmanın 'dur' ihtarına uymayan ve açılan ateş sonucu öldürülen PKK'lı Muhammet Hasanzade'nin otopsi yapılmak üzere gönderildiği Malatya Adli Tıp Kurumu'ndan cenazesi alanırak Van'ın Özalp İlçesi'ne getirildi. Yaklaşık 2 bin kişi tarafından karşılanan cenazenin ilçe merkezinden geçişi sırasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Grup içersinde bir kişi adliye sarayı ve kaymakamlığa molotof atınca, diğerleri de taş atmaya başladı.
HDP ve DBP'li görevlilerin engel olması üzerine olaylar kısa sürede yatıştı. Bu sırada atılan taşlardan biri ilçe hakiminin odasındaki masasının üzerine düştü. Toplanan kalabalık daha sonra araç konvoyu eşliğinde Yukarı Koçkıran Mahallesi'ne gidip törenin ardından cenazeyi mahalle mezarlığında toprağa verdi.

FOTOĞRAFLI