ŞIRNAK'ın Güçlükonak İlçesi'ne bağlı Çevrimli Köyü'nde dün yaylaya çıkan 1'i geçici köy korucusu 3 köylü, PKK'lılar tarafından kaçırıldı. Köy Muhtarı İbrahim Özbey, yakınlarının bir an önce bırakılmasını istedi.
Güçlükonak'a bağlı Çevrimli Köyü'nde yaylada bulunan göçerlerden alacakları parayı almak için dün saat 10.00 sıralarında yaylaya çıkan geçici köy korucusu Nimet Özbey, akrabası olan köylüler Emin ve Abdullatif  Özbey'in, yollarını kesen bir grup PKK'lı tarafından kaçırıldığı belirtildi. Çevrimli Köyü Muhtarı İbrahim Özbey, kaçırılan 3 kişinin yakını olduğunu söyledi.
Muhtar Özbey, 'çözüm süreci'ni desteklediğini belirterek, "Amacımız, bir an önce çözüm sürecinin sonuca ulaşmasıdır. Çözüm sürecinde bu tür şeyler iyi değildir. Bizim birbirimizi affetmemiz gerekiyor. Yeğenlerimin bir an önce serbest bırakılmasını istiyorum" dedi.
PKK'nın 10 Haziran 1990'da düzenlediği baskında 27 kişinin yaşamını yitirdiği Çevrimlli Köyü'nün Muhtarı olan İbrahim Özbey, bastığı mayının patlaması sonucu da 2 ayağını kaybetmişti.

EK(GG/SS)(FOTOĞRAFLI)