Canan ALTINTAŞ/DİYARBAKIR, () - DİYARBAKIR'da PKK'nın çocuklarını dağa götürdüğü gerekçesiyle eylem yapan ailelerden Zübeyde-Cuma Şentürk çiftinin 25 yaşındaki oğlu Ramazan Şentürk, örgütten kaçarak güvenlik güçlerine teslim olduktan sonra ailesine kavuştu. Şentürk çifti, eylem yapan ailelerle vedalaşmasında duygulu anlar yaşanırken, anneler gözyaşlarına hakim olamadı.
PKK'nın çocuklarını dağa götürdüğü gerekçesiyle Diyarbakır'da 19 Mayıs gününden itibaren eylem yapan ailelere 40 gün önce katılan Muşlu Zübeyde-Cuma Şentürk'ün oğulları Ramazan Şentürk, örgütün Kuzey Irak'taki kampından 11 kişiyle birlikte kaçarak önceki gün Habur Gümrük Kapısı'nda güvenlik güçlerine teslim oldu. Soruşturmasının ardından serbest bırakılan Şentürk, ailesine teslim edildi.
Şentürk ailesi, çocuklarını teslim aldıktan sonra bugün Diyarbakır'da eylemlerini sürdüren diğer ailelerine veda etmeye geldi. Ramazan Şentürk, gazetecilerden uzak dururken, ailesi büyük sevinç yaşadı. Şentürk ailesinin diğer ailelerle vedaşması sırasında duygulu anlar yaşanırken, bazı anneler gözyaşlarına hakim olamadı.
Gözyaşları dökerek ailelere veda eden anne Zübeyde Şentürk, "İnşallah siz de benim yaşadığım mutluluğu yaşayacaksınız" diyerek, şunları söyledi:
ÖRGÜT GİTMESİNİ İZİN VERMEMİŞ
"Kendimi çok iyi hissediyorum, ama arkadaşlarım için çok üzgünüm inşallah onlar da bu sevinci görecekler. Devletime çok teşekkür ediyorum. Çok sevinçliyim ne diyeceğimi bilemiyorum. Kendisi kaçmış herhalde, bir şey söylemedi bize, gereken her şeyi savcıya söyledi. 11 kişiyle birlikte geldiler. Onları da orada gördüm, Diyarbakırlı, Ağrılı her yerden vardılar, onları da aileleri götürdü. 6 aydır oğlumdan ayrıydım. Muş'tan gitmişti oğlum Sinop Üniversitesi Tapu Kadastro ikinci sınıf öğrencisi, inşallah okuluna devam etmesi konusunda devletimiz bize yardım edecek. İnşallah diğer ailelerinde çocukları gelecek umut var. Bizim yaptığımız eylemden haberleri varmış. 'Aileniz orada eylemde sen ne diyorsun' diye sormuşlar. O da 'ben gitmek istiyorum' deyince sağlıklısın demişler. İzin vermemişler."
Baba Cuma Şentürk, diğer ailelerin de aynı sevinci yaşamalarını istediğini belirterek, "Sayın Başbakanımıza, yetkili her kim bu çözüm sürecinde bize yardımcı olan herkese teşekkür ediyorum. Özellikle Başbakan'ıma teşekkür ediyorum. Buradaki diğer ailelerinde bir an evel çocuklarının da gelmesini istiyorum. 5-6 aydır sürekli gezip dolanıyorduk, hiçbir haber alamıyorduk. Bize telefon geldi kaçarak gelmiş bize o şekilde söyledi" dedi.
Zübeyde ve Cuma Şentürk çifti daha sonra ailelerle vedalaşarak çadırdan ayrıldı.

FOTĞRAFLI