MERSİN'de PKK yandaşlarının geçen eylül ayında iki okula düzenledikleri molotofkokteyli saldırının güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Saldırganlardan 2'si tutuklandı.
Merkez Akdeniz İlçesi Hal ve Gündoğdu Mahallesi'nde bulunan iki ilköğretim okuluna geçen 12 Eylül gecesi molotofkokteyli saldırı yapıldı. Olayla ilgili araştırma yapan polis, saldırı anının güvenlik kamerası görüntülerine ulaştı. Görüntülere göre, Hal Mahallesi'nde bulunan Hürriyet İlköğretim Okulu'na gelen 5 kişi, önce okulun duvarı ve giriş kapısına benzin döktü, ardından ellerindeki molotofkokteylilerini atarak ateşe verdi. Aynı kişiler, daha sonra Gündoğdu Mahallesi'ndeki Kıbrıs İlköğretim Okulu'na saldırdı. Burada da bahçedeki Atatürk büstüne molotofkokteyli atan örgüt yandaşları, gecenin karanlığından faydalanarak kayıplara karıştı.
Olaydan sonra kamera görüntülerini incelemeye alan Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, saldırganlardan Y.K. (17), M.K. (17) ve M.Ş.'yi (16) gözaltına aldı. İfadelerinin ardından nöbetçi mahkemeye sevk edilen şüphelilerden M.K. ile M.Ş., tutuklanırken Y.K. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Diğer 2 kişinin ise arandığı bildirildi.