Terör örgütü PKK ile mücadelede yıllardır uygulanan saldırıları önlemeye dönük savunmacı yaklaşım ‘bekle, operasyon yap’ stratejisi terk edildi. Terörle mücadelede yeni konsepte geçilerek, ‘her noktada, her şartta operasyon yapma’ stratejisiyle örgütün Türkiye içerisinde toplandığı, saldırı planlarını yaptığı kamplara operasyonlar başlatıldı.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, Doğu ve Güneydoğu’daki 22 ilin valisiyle geçen hafta Ankara’da yaptığı toplantıda yeni mücadele konseptinin ayrıntıları ele alınarak, kışın da operasyonlara devam edilmesi kararlılığı iletildi.
SIĞINAKLAR İMHA EDİLDİ
Toplantıda Emniyet Genel Müdürlüğü ile Jandarma Genel Komutanlıkları, operasyonlarla ilgili kapsamlı rapor sundu. Raporlarda, PKK’nın Türkiye içerisinde kış üstlenmesi yaptığı, kırsal alandaki kamplarının bulunduğu Hakkari Çukurca Kaletepe, Yüksekovakırsalı, Cudi - Gabar - Silopi, Ağrı Tendürek-Doğubayazıt, Diyarbakır Lice-Kulp-Şenyayla, Tunceli-Ali Boğazı, Ovacık kırsalı ile Bingöl’de Genç ve Van- Saray - Özalp - Başkale’de komando birlikleri, Jandarma Özel Harekat ve Polis Özel Harekat ekiplerince operasyonların sürdürüldüğü kaydedildi.
Karadan ve havadan başlatılan operasyonlarda örgütün kış üslenmesine geçtiği noktalarda çok sayıda mağara ve sığınak ile teröristlerin, kış ihtiyacını karşılamak için stokladığı yaşamsal maddelerin imha edildiği belirtildi. Eylül ayıyla birlikte kış üslenmesine çekilen örgütün, operasyonlar nedeniyle bunu yapamadığı, büyük kayıplar vererek yurtdışındaki kamplara çekilmeye başladığı öne sürüldü.