ŞANLIURFA merkezli olarak 3 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda borçlandırdıkları kişilere yüksek faiz uygulayarak tefecilik yaptığı ve borçlarını ödemeyen kişileri PKK ve KCK adını kullanarak tehdit ettikleri ileri sürülen 14 kişi gözaltına alındı.
Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, kent merkezinde tefecilik yapıldığı bilgisi üzerine çalışma başlattı. Polisin 8 ay süren takibinde, şebeke üyelerinin yüksek faizle borçlandırdıkları kişilerin mal varlıklarına el koyduğu, kendilerine karşı çıkanları ise PKK ve KCK adını kullanarak tehdit ettiklerini saptadı. Borçlarını zamanında ödemeyen kişileri kaçırarak işkence ettiği de ileri sürülen şebekeye yönelik, savcılık kararı ile geçen salı günü Şanlıurfa, Gaziantep ve Eskişehir ile Suruç İlçesi'nde eş zamanlı operasyon düzenledi. Özel harekat polisleri ile jandarmanın da katılımıyla 18 adrese düzenlenen baskınlarda 14 kişi gözaltına aldı. Şüphelilerin ev ve işyerleri ile Eğitim-Sen Şanlıurfa şubesinde yapılan aramalarda ise 15 tapu, 220 senet, 3 pos cihazı, 5 araç alım-satım sözleşmesi, kira sözleşmeleri, 2 tabanca ile 219 mermi ele geçirildi.
Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulaması tamamlanan aralarında Eğitim-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Halit Şahin'in de bulunduğu 14 şüpheli, sağlık kontörlüden geçirildikten sonra 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, nitelikli yağma ve tefecilik' suçlamasıyla adliyeye sevk edildi.