ŞIRNAK'ın Silopi İlçesi'nde yapımı süren özel bir şirkete ait termik santrale önceki akşam roketatar ve uzun namlulu silahlarla ateş açan PKK'lı teröristlerin, saldırı öncesinde santralde çalışan 3 Çinli mühendisi de kaçırdığı öğrenildi.
Silopi İlçesi'ne bağlı Görümlü ve Çalışkan Beldeleri arasındaki Cudi Dağı eteklerinde, Silopi Park Elektrik A.Ş.'nin yapımını sürdürdüğü termik santrale PKK tarafından cumartesi akşamı yapılan saldırı öncesinde, burada çalışan 3 Çinli mühendisin de kaçırıldığı ortaya çıktı. 3 roketatar mermesinin isabet ettiği santrale uzun namlulu silahlarla da ateş açan PKK'lıların, saldırı öncesi, santral yakınlarındaki bir dükkanda alışveriş yapan 3 Çinli mühendisi kaçırdığı öğrenildi.
Santral güvenlik amiri S.G.'nin yaralandığı olay sonrasında 3 Çinli mühendisi de yanlarına alan PKK'lılar, karanlıktan faydalanarak kayıplara karıştı.  Olayın duyulmasının ardından, kaçan PKK'lıların yakalanması ve 3 Çinli mühendisin kurtarılması amacıyla güvenlik güçleri tarafından operasyon başlatıldı.