TERÖR örgütünün en önemli isimlerinden biri olan Fehman Hüseyin’in öldürülmesinin ardından kanlı örgüte bir ağır darbe daha vuruldu. Elebaşı Karayılan’ın ön önemli adamı olan Fethi Şarlatan da başarılı bir operasyonla imha edildi.

Güneş gazetesinin askeri ve yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre, 1.5 ay önce HPG’nin sözde Kuzey Alan Sorumlusu Sabri Başkale kod adlı Fethi Şarlatan'ın Metina’da toplantı yaptığı karargaha operasyon düzenlendi. 15 teröristin imha edildiği operasyonda ağır yaralanan Şarlatan, bölgedeki bir hastaneye yatırıldı.
HASTANE HASTANE DOLAŞTIRDILAR
Teröristler komaya giren Şarlatan’ı kurtarabilmek için 3 farklı hastaneye götürdü. Buna rağmen Mehmetçik, Örgüt elebaşı Şarlatan’ı adım adım izledi ve son yatırıldığı hastaneyi de belirledi. Ancak sivillerin zarar görme ihtimali nedeniyle hastaneye operasyon düzenlenmedi. Güvenlik kaynakları, hastanede bulunan bir kişinin terörist dahi olsa içinde bulunduğu hastaneyi hedef almayacaklarını; bunun bir devletin şiarına yakışmayacağını; cami, okul, hastane gibi insana hizmet veren binalara bugüne kadar hiçbir şekilde saldırı düzenlemediklerini bundan sonra da düzenlemeyeceklerini özellikle vurguladı.
O ORGANİZE EDİYORDU
İnsansız hava araçları ve istihbarat servisinin 24 saat gözlem altına aldığı hastaneden sonunda beklenen haber geldi. Kandil’deki örgüt liderlerinden Karayılan’ın en önemli adamı olan ve Türkiye’de düzenlenen tüm kanlı saldırıları organize eden Fethi Şarlatan’ın öldüğü bilgisine ulaşıldı. Türkiye’nin tamamından sözde sorumlu olması nedeniyle hendek ve barikatların hazırlanması, bölgeye silah, patlayıcı ve mühimmatın aktarılması konusunda tüm planlamaları Şarlatan yapıyordu.
BAHOZ’DAN DAHA ETKİLİYDİ
Teşkilat şemasında Bahoz Erdal’ın bir alt kademesinde gözükmesine rağmen, Bahoz’a göre 50 kat daha fazla bir etki alanına sahipti. HPG’nin sözde Kuzey alan ilan ettiği Hakkari, Diyarbakır, Bingöl, Mardin, Erzurum,  Şırnak, Tunceli Ağrı, Kars ve Amanos bölgesi ile Kuzey Irak’taki Metina ve Haftanin’in sözde bir numaralı sorumlusuydu. Bu yıl yapılan diğer operasyonlarda da Şarlatan’ın en önemli adamlarından biri olan orta saha sorumlusu Ekrem Güney ve onun yardımcısı da öldürülmüş ve Kuzey Alan büyük darbe yemişti.
SIRADA ONLAR VAR
Terör örgütü PKK’nın Suriye’deki kolu YPG’nin bir numaralı ismi olan Fehman Hüseyin ve Türkiye Sorumlusu Fethi Şarlatan’ın öldürülmesiyle büyük yara alan örgütte büyük panik yaşandı. Kandil’deki elebaşları Murat Karayılan ve Cemil Bayık TSK operasyonlarına karşı saklandıkları inlerden burunlarını bile çıkartmamaya başladı.