PKK Hain Diyarbakır ve Kızıltepe Saldırılarını Yüzsüz Bir Açıklama İle Üstlendi
Eli kanlı terör örgütü PKK, Diyarbakır'da Ongözlü Köprü yakınlarında ve MardinKızıltepe'de eş zamanlı patlamalarla ilgili açıklama yaptı. Kızıltepe'deki saldırıyı üstlenen örgüt, Diyarbakır'daki saldırının kendileriyle ilişkisinin olmadığını ileri sürdü. Hainlere göre saldırıyı PKK'ya bağlı HPG'li bir grup yapmıştı. Ama bundan örgütün haberi yoktu. Diyarbakır'daki saldırıda hepsi aynı aileden 5 kişi,Kızıltepe'deki saldırıda ise, 1'i polis 2'si sivil 3 kişi hayatını kaybetmişti.
PKK tarafından yapılan açıklama şöyle:
"10 Ağustos günü Amed'in Sur ilçesi ile Mardin'in Qoser ilçelerinde meydana gelen 2 ayrı patlama olayı üzerine tarafımızdan bir araştırma yapılmış ve bu olayların nasıl gerçekleştirildiği netleştirilmeye çalışılmıştır.
"HPG'YE BAĞLI BİR BİRİM TARAFINDAN GERÇEKLEŞTİRİLDİ"
"Yapılan araştırmaların sonucuna göre Sur'da gerçekleşen patlama ile HPG ve Amed eyalet güçlerimizin herhangi bir ilişkisi yoktur. Ancak bu eylemin yerel düzeyde farklı bir birim tarafından Türk devletinin Sur'da ve Amed'de devreye koyduğu uygulamalarına karşı gerçekleştirdiği bir eylem olduğu anlaşılmıştır. Mardin'in Qoser ilçesinde yapılan eylem ise HPG'ye bağlı bir birim tarafından gerçekleştirilmiştir.
"SORUMLULUK HPG'YE AİTTİR"
"Her ne kadar Sur'daki eylem doğrudan HPG'ye ait olmasa da bu tür birimler üzerinde daha fazla denetim ve kontrolün sağlanamamasından dolayı sorumluluk yine de HPG'ye aittir. Gerek Sur'daki, gerekse de Qoser'deki eylemlerin yapılış mekanı ve uygulama biçiminde ciddi yetersizlik ve eleştiri konusu yapılacak hususlar söz konusudur. Bu yüzden soruşturma açılmıştır. Bundan sonra yapılacak eylemlerde sivillerin herhangi bir biçimde zarar görmemesi için, salt sömürgeci işgal güçlerinin hedeflenmesi hususu üzerinde büyük bir ciddiyetle durulacaktır.