ULUDAĞ'da piknik yapan işçi ve ailelerini taşıyan otobüsün dönüş yolunda kontrolden çıkıp şarampole yuvarlanması sonucu ölen 25 yaşındaki Selcan Çınar, 1 yaşındaki oğlu Yusuf İslam Çınar ve akrabaları 6 aylık Yiğit Tüfekçi ile sürücü Seyit Dinç'in cenazeleri Karacabey İlçesi'nde gözyaşlarıyla toprağa verildi. Kazada büyük oğlu 6 yaşındaki Mustafa Berat Çınar ile birlikte yaralanan ve hastanede tedavisi süren fabrika işçisi 27 yaşındaki Fatih Çınar'a eşinin ve küçük oğlunun öldüğü söylenemedi.
Kaza, dün saat 17.30 sıralarında Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından kısa süre önce yaptırılan Odunluk Köyü ile Alacahırka arasındaki bağlantıyı sağlayan Uludağ Yolu’nda meydana geldi. Bursa’da otomotiv yan sanayi üretimi yapan Ormetal’in Uludağ’da düzenlediği piknikten dönenleri taşıyan Halit Giden yönetimindeki 16 S 8383 plakalı otobüs, rampa inerken virajı alamayarak şarampole yuvarlandı. Kazanın ardından bölgede can pazar yaşanırken, Selcan Çınar, oğlu Yusuf İslam Çınar, yeğeni olan henüz 6 aylık Yiğit Tüfekçi ile otobüs şoförü Seyit Dinç öldü. Aralarında Selcan Çınar'ın eşi fabrika işçisi Fatih Çınar ile büyük oğlu Mustafa Berat Çınar'ın da bulunduğu 24 kişi yaralandı.
KARACABEY’E YÜREK BURKAN CENAZE
Fabrikada iki yıldır işçi olarak çalışan ve ağır yaralanan Fatih Çınar ile oğlu Mustafa Berat Çınar'ın tedavileri devam ederken, kazada can veren eşi Selcan ve küçük oğlu Yusuf İslam Çınar'ın cesetleri otopsi yapıldıktan sonra Adli Tıp Kurumu Morgu'ndan alınarak toprağa verilmek üzere Karacabey İlçesi'ne getirildi. Aynı kazada can veren, Çınar çiftinin akrabaları olan Sevim- Ayhan Tüfekçi'nin 6 aylık bebekleri Yiğit Tüfekçi'nin ve otobüs şoförü Seyit Dinç'in cenazeleri de Karacabey'e getirildi.
Seyit Dinç'in cenazesi bugün öğlende Karacabey'de gözyaşlarıyla toprağa verildi.
Selcan Çınar, Yusuf İslam Çınar ve Yiğit Tüfekçi'nin cenazeleri ise ikindi namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra toprağa verildi. Cenazede, gözyaşları sel oldu. Ölenlerin yakınları, "Bu acıya yürek dayanmaz. Aileler, birlikte olmak, kaynama, stres atmak için koşarak pikniğe gittiler. Sonuç ise facia oldu" dedi.
Yakınları, Fatih Çınar'ın durumunun ağır olması nedeniyle, bugün cenazeleri toprağa verilen eşinin ve oğlunun ölüm haberinin kendisine söylenemediğini açıkladı.
Kazayla ilgili soruşturma Bursa Cumhuriyet Savcılığı'nca sürdürülüyor.

FOTOĞRAFLI