ADANA'da sokakta nara atan bir kişiyi dövdüğü iddiasıyla gözaltına alınan eski  MHP Çukurova ilçe yöneticilerinden 48 yaşındaki Hacı Abdurrahman Karaca, üzerindeki pijamayla getirildiği sağlık kontrolünün ardından Adli Tıp Kurumu'nda serbest bırakılmasına tepki gösterdi.
İddiaya göre, merkez Çukurova İlçesi'nin Yurt Mahallesi'nde oturan Hacı Abdurrahman Karaca, gece evinin önüne gelen alkollü bir kişinin nara atması üzerine 155'i arayıp şikayetçi oldu. İhbar üzerine Fatih Polis Merkezi Amirliği'nde görevli ekipler, ismi açıklanmayan alkollü kişiyi etkisiz hale getirip şikayetçi ile birlikte karakola götürdü. Karakolda kendine gelen şüpheli, "Beni bu adam dövdü" diyerek şikayetçi olunca Hacı Abdurrahman Karaca da üzerindeki pijamalarıyla gözaltına alındı.
Daha önce MHP Çukurova İlçe Yönetim Kurulu'nda görev yapan Hacı Abdurrahman Karaca, ifadesinin ardından sağlık kontrolünden geçirilmek için Adli Tıp Kurumu'na getirildi. Sağlık kontrolünden geçirilen Karaca, işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.
"EVİME NASIL GİDECEĞİM"
İddiaların asılsız olduğunu ve kimseyi dövmediklerini belirten Karaca'yı Adli Tıp Kurumu'nda bırakan ekip, başka bir olaya müdahale etmek için ayrıldı.
Polisin bu tutumuna tepki gösteren Hacı Abdurrahman  Karaca, "Beni gece yarısı pijamalarımla aldılar. Sonra da bu halde bırakıp gittiler. Ben saygın bir insanım, emekli askerim. Yaptıkları hukuka aykırı bir davranıştır. Burada bırakıp gideceklerini söyleseydiler, kendi arabamla gelirdim, sonra da onunla giderdim. Ben şimdi evime nasıl gideceğim" diye konuştu.
Karaca, Adli Tıp Birimi'ne çağırdığı bir yakını tarafından otomobille alınarak evine götürüldü.