AMASYA'da bu yıl yapılan ilk akaryakıt kaçağı operasyonunda 70 tonluk gizli tank ve düzenek ortaya çıkarıldı, 2 bin litre kaçak akaryakıt ele geçirildi. İstasyon hakkında 2 milyon lira idari ceza uygulandı.
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Samsun Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü, Samsun Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri alınan bir ihbarı değerlendirerek Amasya Gümüşhacıköy’de bulunan bir istasyonu 1 ay süreyle takibe aldı. Yapılan takibin ardından operasyon düzenlenen istasyonda, yasadışı yollarla satılan 2 bin litre kaçak akaryakıt ele geçirdi. Akaryakıt istasyonuna giden Gümrük Muhafaza ekipleri, istasyon çevresinde ve pompalarda yaptıkları detaylı araştırmada, istasyon planında bulunmayan ve depo görüntüsü verilmiş, sac baraka içerisinde tank giriş vanaları buldu. Vanalarda yapılan incelemeler sonunda gizli tankın burada gömülü olduğu anlaşıldı.
İŞ MAKİNESİ İLE KAZILDI
İş makinesi ile pompalardan sac baraka yönünde yapılan kazıda pompalar ile gizli tank arasında bağlantıyı sağlayan boru hatları tespit edildi. Baraka tabanında yapılan kazıda ise istasyon planında bulunmayan ve içerisinde kaçak akaryakıt olduğu anlaşılan 70 tonluk tank ortaya çıkarıldı. 70 tonluk gizli tank ve düzenek ile 2 bin litre kaçak motorine el konuldu. İstasyon hakkında idari soruşturma başlatan Gümrük Muhafaza ekipleri, istasyona 2 milyon lira idari para cezası keserek cezanın onayı için dosyayı Enerji Piyasası Düzenleme Kurumuna gönderdi. Ayrıca kaçak akaryakıt satan işletme mühürlenirken, sorumlular hakkında soruşturma açıldı.