MUSUL'UN BİR MAHALLESİ DAHA PEŞMERGE KONTROLÜNE GEÇTİ
Irak Kürdistan Bölgesel yönetiminin başkenti Erbil'e 60 kilometre mesafede bulunan Musul'un Şelalet Mahallesi'nde bugün saat 09.00'da peşmerge güçlerince düzenlenen operasyon saat 17.00'de sona erdi. Çatışmaların ardından mahalle IŞİD güçlerinden temizlenerek peşmergenin kontrolüne geçti. Çatışmalarda çok sayıda IŞİD militanının öldürüldüğünü, 4 peşmergenin ise yaralandığı belirten peşmerge yetkilileri, yüklü miktarda silah, mühimmat ve askeri araca da el konulduğunu vurguladı.
MUSUL BARAJI ÇEVRESİNDE ÇATIŞMA,4 TERÖRİST SAĞ YAKALANDI
Yetkililer, peşmerge birliklerinin bugün sabah saatlerinde Musul barajına yakın eski Musul semtine de ağır silahlarla bir operasyon düzenlediğini açıkladı. Yapılan operasyonda çok sayıda militanın öldüğünü belirten yetkililer, IŞİD'e ait onlarca aracın da imha edildiğini ifade etti. Operasyonun ardından bölgeye giden peşmerge birliklerinin IŞİD'e ait 4 Hummer marka zırhlı araç ve çok sayıda silaha el koyduğu kaydedildi. Çatışmalarda 4 IŞİD militanın da sağ olarak yakalandığı öğrenildi. IŞİD'in Eski Musul mahallesinde 9 Haziran tarihinden bu yana elinde tuttuğu mevzileri terk ederek geriye çekildiği belirtildi.
PEŞMERGE MUSUL'UN 3'ÜNCÜ MAHALLESİNE GİRMEYE ÇALIŞIYOR
Kürdistan Bölgesel Yönetimine bağlı peşmerge birlikleri bugün öğleden sonra Musul'un Arabiye semtine yönelik yeni bir operasyon başlattı. IŞİD militanlarının çok sayıda ağır silahlı mevziye sahip olduğu Arabiye semtinde şiddetli çatışmalar yaşanırken, peşmerge birliklerinin belli alanlara doğru ilerlemeye başladığı ifade edildi. Arabiye Mahallesi'ndeki çatışmanın saat 18.30 sıralarında şiddetlenmeye başladığı bildirildi.
IŞİD ERBİL'E 40 KİLOMETRE YAKLAŞMADI
Kürdistan Bölgesel Yönetimi yetkilileri IŞİD teröristlerinin başkent Erbil'e 40 kilometreye kadar yaklaştığı haberlerinin de gerçeği yansıtmadığını söyledi. Yetkililer sözü edilen bölgenin Erbil'in kuzeydoğusunda ve Musul idaresinde bulunan Şelalet Mahallesi olduğunu ifade etti. Bu bölgenin Erbil'e 60 kilometre mesafede olduğunu kaydeden yetkililer, IŞİD'in herhangi bir ilerlemesi olmadığını, belirtilen çatışmanın peşmergenin IŞİD mevzilerine yönelik operasyonu sonucu başladığını belirtti.
ÖLEN TERÖRİSTLERİN 4'Ü FRANSIZ, 1'İ ABD VATANDAŞI
Öte yandan Musul'un Mahmur Kasabası Giwer Köyü yakınlarında dün çıkan çatışmada öldürülen 16 IŞİD üyesinin kimlik tespiti çalışmaları da devam ediyor. Peşmerge güçlerinin elinde bulunan 16 cesedin incelenmesi sonucunda ilginç bilgilere ulaşıldı. Güvenlik kaynakları çatışmada öldürülen IŞİD militanlarından 4'ünün Fransız, 1'inin ise Amerika Birleşik Devletleri vatandaşı olduğunu bildirdi. Öldürülen kişilerin üzerinde ABD ve Fransa vatandaşı kimlikleri çıktığı öğrenildi.
Felat BOZARSLAN/ DİYARBAKIR,()-