BURSA’da, kapıda ödemeli satış yapan internet sitelerine fiyatları yüksek elektronik eşya siparişi veren ve gelen kuryeden siparişini aldıktan sonra parasını ödemeden arka pencereden atlayıp kaçan 30 yaşındaki M.C.T. polis tarafından yakalandı.
Mudanya ilçesinde yakalanan M.C.T., Ankara'dan kiraladığı otomobille gezdiği illerde, birer gün konaklayarak, ön ve arka kapısı bulunan günlük evler kiralıyordu. İddiaya göre bu evleri kiraladıktan sonra internet sitelerinden kapıdan ödemeli olarak son model akıllı telefon siparişi veren M.C.T. kurye ile kiraladığı eve gelen cep telefonlarını aldıktan sonra, 'Siz biraz bekleyin ben nüfus kağıdımı alıp geliyorum' diyerek arka pencereden ya da kapıdan çıkıp izini kaybettiriyordu. Bu tür dolandırıcılık şikayetlerin artması üzerine Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, harekete geçti.
ARACIN PLAKASI BELİRLENDİ
Şüphelinin kiraladığı evlerden birinin yakınlarına park ettiği otomobilin plakasını güvenlik kameralarından tespit eden ekipler, aracın kiralık olduğu bilgisine ulaştı. Otomobilin bugüne kadar 127 kez hakkında yasal işlem yapılan M.C.T.'ye kiralandığını tespit eden eden polisler, şüphelinin peşine düştü. M.C.T, Mudanya'da sahil kenarında bir kafede otururken yakalandı.
CEP TELEFONCULARA SATIYORDU
Gözaltına alınan M.C.T.'nin para ödemeden aldığı cep telefonlarını ise akıl almaz bir yöntemle sattığı ortaya çıktı. Telefon kutularının içerisine ise ince mermer koyup, kutuyu hiç açılmamış gibi ambalajlayıp, cep telefonculara piyasa değerinin altında sıfır gibi sattığı öğrenildi. Bursa'da 5 ayrı kişiyi aynı yöntemle dolandırdığı ve yurt genelinde de çok sayıda dolandırıcılık olayına karıştığı belirlenen M.C.T., adliyeye sevk edildi.