ANKARA’nın Haymana İlçesi Yukarısebil Mahallesi Muhtarı 39 yaşındaki Ahmet Özdemir ve amcasının oğlu 43 yaşındaki Mehmet Özdemir, daha önce aralarında muhtarlık nedeniyle husumet bulunan grubun pompalı tüfekli saldırısına uğradı. Yaralanan muhtar ve amca oğlu hasteneye kaldırılırken, kaçan 3 kişi aranıyor.
Olay, ilçede kurulan pazarda bugün öğle saatlerinde meydana geldi. Yukarısebil Mahallesi Muhtarı Ahmet Özdemir ve amcasının oğlu Mehmet Özdemir daha önce aralarında muhtarlık seçimleri nedeniyle husumet bulunan Hakan Hakbilen, Ali Rıza Hakbilen ve Seyithan Hakbilen ile karşılaştı. İki grup arasında çıkan tartışmanın kavgaya dönüştü. Hakbilen ailesinden henüz kimliği tespit edilemeyen bir kişi yanındaki pompalı tüfekle Muhtar Ahmet Özdemir ve yanındaki Mehmet Özdemir’i bacaklarından ve göğüs bölgesinden vurdu.
Yaralılar, Haymana Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalenin ardından Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Mehmet Özdemir’in hayati tehlikesinin bulunduğu, Muhtar Ahmet Özdemir’in ise tedavisinin sürdüğü bildirildi.
Haymana İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Bürosu ekipleri, olaydan sonra kaçan 3 şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.

FOTOĞRAFLI