Yaşar KORKUSUZ- Akif ÖZDEMİR/ KOZAN(Adana), () - ADANA'nın Kozan İlçesi'nde ayrıldığı eşinin evinin kapısını patlayıcı ile patlatmaya çalışırken hayatını kaybeden sınıf öğretmeni 48 yaşındaki Hamit Memiş'in, kendisine müdahale etmeye gelen komisere av tüfeğini doğrultup tetiği çektiği, ancak silahın şans eseri ateş almadığı anlaşıldı.
Kozan İlçesi'nin Karacaoğlan Mahallesi Hasan Basri Demirci Bulvarı'ndaki Sungu Apartmanı'nın 3'üncü katında dün öğle saatlerinde meydana gelen olayda, Aliboğaz İlkokulu'nda görev yapan sınıf öğretmeni Hamit Memiş, bir süre önce boşandığı 60'ıncı Yıl İlkokulu'nda sınıf öğretmeni Şengül Yavuz'un evine giderek çocukları Nagihan, Kevser Nihan, Nurcihan, Damlanur'u görmek istedi. Eşi ve çocuklarının kendisiyle görüşmek istememesi üzerine de patlayıcı ile kapıyı açmak istedi.
Yanında pompalı av tüfeği de bulunan Memiş'in, kullandığı patlayıcının elinde patlaması sonucu yaşamını yitirdiği olayın ayrıntıları da ortaya çıkmaya başladı. İddiaya göre olaya ilk müdahale eden Kozan İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli Komiser M.K., dairenin bulunduğu kata çıktığında Hamit Memiş'i eli yüzü kanlar içerisinde buldu. O sırada Memiş, elindeki av tüfeğini komisere doğrultup tetiğe bastı, ancak tüfek şans eseri ateş almadı. Komiser M.K., daha sonra aşağıya inip diğer polislerle birlikte çelik yelek giyerek yukarı çıktı. Hamit Memiş'i yerde hareketsiz olarak bulan ekipler, Memiş'in öldüğünü belirledi.
PATLAYICI BULUNDU, AİLEYİ İTFAİYE TAHLİYE ETTİ
Ekipler, olay yerinde yaptıkları ilk incelemede Memiş'in yanında bir patlayıcı buldu. Bunun üzerine evde korku ve panik içerisinde bekleyen Şengül Yavuz ve 4 çocuğundan dışarı çıkmamaları istendi. Çocukların, baba Hamit Memiş'in cesedini de görmesini istemeyen ekipler ailenin tahliyesi için itfaiyeye haber verdi. Kısa sürede olay yerine gelen ekipler, aileyi itfaiye merdiveni aile evden çıkarttı.
EL YAPIMI PATLAYICI
Öte yandan Adana İl Emniyet Müdürlüğü'nden bomba imha uzmanları da olay yerine sevk edildi. Uzmanların yaptığı ilk incelemede Memiş'in kullandığı patlayıcının el yapımı olduğu belirlendi. Ekipler, olay yerinde etrafa saçılmış parçalar ile patlamamış olan diğer patlayıcı alarak incelemeye aldı. Patlayıcının ne tür malzemelerin kullanıldığı bu inceleme sonunda ortaya çıkacağı belirtildi.
ELAZIĞ'DA DEFNEDİLECEK
Hamit Memiş'in cenazesi Adana Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsinin ardından yakınlarına teslim edildi. Seyhan Belediyesi'nin cenaze nakil aracına konulan Memiş'in cenazesinin memleketi Elazığ'da toprağa verileceği belirtildi.

FOTOĞRAFLI