KASTAMONU'nun Taşköprü İlçesi'nde Ak Parti İlçe Başkanlığı'na gidip bir çalışandan silah zoruyla 100 lira aldığı iddia edilen Erol E., tutuklu yargılandığı davanın ilk duruşmasında tahliye edildi.
Olay, 11 Aralık 2013 tarihinde meydana geldi. İşsiz Erol E., iddiaya göre Ak Parti İlçe Başkanlığı'na giderek iş talebinde bulundu. Erol E., iş talebinin karşılanmaması üzerine tabancasını çekip çalışanlardan E.H.'nin 100 lirasını alarak ayrıldı. Parti çalışanlarının durumu polise bildirmesi üzerine Erol E. gözaltına alındı. Tutuklanan Erol E. hakkında 'Yağma' suçlamasıyla dava açıldı.
'PARAYI GERİ VERDİM'
Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesi'nde ilk kez hakim karşısına çıkan Erol E., suçlamayı kabul etmedi. Sanık savunmasında, "Çalışanlar önce, 'işe koyacağız' dediler. Sonra da 'iş yok' dediler. Oradaki kadın, 'sana para verelim' dedi. 100 lira para verdiler, ben de 'geri öderim' dedim. Silah çıkarmadım. Parayı alıp gittim ve sonra ödedim. Pişmanım" dedi.
Sanığın avukatının da savunma yapmasının ardından mahkeme, Erol E.'nin akli dengesinin yerinde olmadığına dair rapor bulunmasını ve tutuklamanın tedbir mahiyetinde olmasını gözönünde bulundurarak tahliye kararı verdi. Duruşma ertelendi.

ÖT(EE/BT)