ESKİŞEHİR kent merkezindeki bir parkta 70 yaşındaki Yaşar Karakuzu'nun göğsünden av tüfeğiyle vurulmuş cesedi bulundu. Karakuzu'nun birkaç metre uzağında kısa namlulu av tüfeği bulunurken, cebinden 'Alacaklılarla buluşmaya gidiyorum. Başıma bir şey gelirse sorumlu onlardır' yazılı not çıktı. Polis, Karakuzu'nun intihar mı ettiğini, yoksa bir cinayete mi kurban gittiğini araştırıyor.
Olay saat 01.30 sıralarında Çankaya Mahallesi Mustafa Özel Caddesi Plevne Özel İdare Ortaokul karşısındaki parkta meydana geldi. Parktaki çimlerin üzerinde hareketsiz olarak bir kişinin yattığını ve birkaç metre uzağında da av tüfeğinin olduğunu görenler durumu polise ve 112 acil servise bildirdi.
İhbar üzerine olay yerine gelen ekipler, sol göğsünden av tüfeğiyle vurulan Yaşar Karakuzu'nun yaşamını yitirdiğini belirledi. Polis ekipleri Karakuzu'nun cebinde bir not kağıdı buldu. Notta, 'Alacaklarla buluşmaya gidiyorum. Başıma bir şey gelirse sorumlusu onlardır' yazdığı belirtildi.
Yaşar Karakuzu'nun cesedi, otopsi için Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Hastanesi morguna kaldırılırken, olay yerinde bulunan kısa namlulu av tüfek de incelenmek üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.
Polis ekipleri Karakuzu'ya ait olduğu belirtilen park yanında duran 26 PP 342 plakalı otomobilde de inceleme yaptı. Otomobil daha sonra Emniyet Müdürlüğü bahçesine çektirildi.
Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, Yaşar Karakuzu'nun intihar mı ettiğini yoksa nottaki gibi bir alacak meselesi yüzünden cinayete mi kurban gittiğinin çok yönlü olarak araştırıldığını bildirdi.

EK(EK/SS) (FOTOĞRAFLI)