KAĞITHANE’de parkta oturan 66 yaşındaki Ali Ayaz, nereden geldiği belli olmayan bir merminin ayağına isabet etmesi sonucu yaralandı. Mermi çekirdeği Ayaz'ın ayakkabısından çıktı.
Emniyet Evleri Mahallesi Bosna Parkı’nda saat 13.00 sıralarında meydana gelen olayda, Bağ-kur emeklisi Ali Ayaz, arkadaşlarıyla vakit geçirdiği parkta gitti. Bankta bir arkadaşıyla birlikte oturan adam, önce bir ses duydu. Ardından da sol ayağında bir yanma hissetti. Ayakkabısını çıkarınca ayağının kanlar içinde olduğunu ve ayakkabının içinde de bir mermi çekirdeğinin bulunduğunu gördü.
Parkta oturanlar durumu sağlık ve polis ekiplerine bildirdi. Olay yerine giden sağlık ekipleri Ali Ayaz'ı Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırdı. Mermi çekirdeğine el koyan polis, parkta geniş çaplı inceleme başlattı. Parkta olayı aydınlatacak delilleri toplayan polis, Ali Ayaz'ın ayağına isabet eden merminin yorgun mermi olduğunu ve merminin azami menziline göre uzak bir yerden atılmış olabileceğini tahmin ediyor.
Olay sırasında parkta bulunanlar herhangi bir silah sesi duymadıklarını söyledi. Parkta bulunan bir kişi, "Yaralanan adam yanımızdaki bankta oturuyordu. Birden sekmeye başladı. Ayakkabısını çıkardı. İçerisinden mermi çekirdeği düştü. Silah sesi duymadık. Daha sonra polis geldi" diye konuştu.
KURŞUN KESİK PARMAĞIN ARASINA İSABET ETTİ
Hastaneden taburcu olan Ali Ayaz,  “Bankta arkadaşımla birlikte oturuyordum. Bir silah sesi duydum. Ardından kurşun geldi ayağıma oturdu. Ayakkabımı çıkardım, içi kanla doluydu. Kurşunu çıkardım, polis geldi ona verdim. Daha sonra ambulans gelip beni hastaneye götürdü. Silah sesini duydum ama kimin sıktığını görmedim” dedi.
Habercilere yaralanan ayağını gösteren Ali Ayaz, kurşunun, 15 yıl önce geçirdiği bir kaza sonucu kopan parmağının arasına isabet ettiğini söyledi. Ali Ayaz, hastaneye gelen oğlu ve kızı tarafından sedyeyle çıkarılarak evine götürüldü. Polisin olayla ilgili soruşturması sürüyor.