BOLU'da, kamyonetin çeşitli yerlerine gizlenen paketlerde 28 kilo 360 gram eroin ele geçirildi. Bolu Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar, "Eroinin kokusunu saklamak için üzerlerine parfüm sıkmış olsalar da narkotik köpeğimizden kaçmadı" dedi.
Bolu Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Hakkari'den eroin yüklü bir aracın İstanbul'a gittiği bilgisine ulaşınca operasyon için hazırlık yaptı. Yola çıktığı andan itibaren adım adım izlenen kamyonet, TEM Otoyolu Bolu sınırlarına girdiğinde durduruldu. Uyuşturucu operasyonları için eğitilen köpeğin tepki vermesi üzerine araç arama yapılmak üzere İl Emniyet Müdürlüğü'nün garajına çekildi. Yapılan aramada, aracın motor kısmındaki boşlukta, arka stop lambaları ve arka çamurluk boşluklarına gizlenmiş 28 kilo 360 gram eroin ele geçirildi. Eroin paketlerinin üzerine parfüm sıkıldığı belirlendi. Araç sürücüsü S.Ç. gözaltına alınırken, üzerinde bulunan ruhsatsız tabancaya el konuldu.
Bolu'nun kaçakçıların korkulu rüyası haline geldiğini belirten İl Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar, "Bolu; Ankara ile İstanbul'un ortasında yer alan en önemli geçiş güzergahı ve kaçakçıların da yoğun olarak kullandığı bir yol. Bu nedenle bu yol güzergahları üzerinde denetimlerimizi artırdık. Son yaptığımız operasyonda da 28 kilo eroin ele geçirdik. Eroinin kokusunu saklamak için üzerlerine parfüm sıkmış olsalar da narkotik köpeğimizden kaçmadı. Mutlaka bir açık kapı bırakıyorlar. Eroin eğer İstanbul'a ulaşmış olsaydı kilosu en az 10 bin avrodan piyasada satılırdı. Eğer yurt dışına çıkarılmış olsaydı bu fiyatın üç katını bulurdu" dedi.