MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde, Babadağ'dan yamaç paraşütüyle kalkış yaptığı sırada 30 metrelik uçurumdan düşen paraşüt pilotu 34 yaşındaki Mustafa Güler ile yolcusu İngiliz Karen Mcdondough, kayalıklarda asılı kalarak yere çakılmaktan son anda kurtuldu.
Ölüdeniz Mahallesi'ndeki 1965 rakımlı Babadağ'a çıkan yamaç paraşütü pilotu Mustafa Güler, İngiliz Karen Mcdondough ile tandem (ikili) atlayış yapmak istedi. İkili dün saat 14.00 sıralarında 1800 metre pistinden havalanmak için koşmaya başladı. Karen Mcdondough, paraşüt kalkış için yeterli hava dolmadan aniden oturunca, ikili pistin bitimindeki 30 metrelik uçurumdan yuvarlandı. Güler ve Mcdondough yere çakılmak üzereyken, paraşütün kayalıklara takılması sonucu asılı kaldı. Düşüş sırasında kayalıklara çarpıp yaralanan pilot ve yolcusu, 1700 metre pistindeki Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) ve 112 Acil Servis görevlilerinden yardım istedi.
PARAŞÜTÜN İPİ KESİLDİ
Paraşütün asılı kaldığı kaya parçasına halatla iniş istasyonu kuran UMKE görevlisi Mustafa Eren, yerden 5 metre yüksekte asılı haldeki ikilinin yanına indi. Güler ve Mcdondough'u kendi halatına bağladıktan sonra paraşütün ipini kesen Eren, yaralı pilot ve yolcusunu yere indirdi. Sağlık görevlilerinin müdahale ettiği ikili, ambulanslarla Fethiye'deki hastanelere götürüldü. Tedaviye alınan pilot ve yolcusunun vücudunda darbeye bağlı zedelenmelerin olduğu hayati tehlikelerinin bulunmadığı kaydedildi.
HAVA UÇUŞA ELVERİŞLİYDİ
UMKE görevlisi Mustafa Eren, kalkış sırasında Babadağ'da havanın uçuşa elverişli olduğunu söyledi. Yolcunun aniden oturması sonucu ikilinin uçuruma yuvarlandığını anlatan Eren, gerekli güvenlik önlemi alındıktan sonra paraşütün ipini keserek pilot ve yolcuyu kurtardıklarını anlattı.
KURTARILMA ANI GÖRÜNTÜLENDİ
Diğer yandan kayalıkta asılı kalan paraşüt pilotu ve yolcusunun kurtarılma anı diğer paraşüt pilotları tarafından cep telefonuyla görüntülendi. Görüntülerde UMKE görevlisi Mustafa Eren'in halatla kayalıkta asılı kalan Güler ve Mcdondough'un yanına indiği görülüyor. Asılı kalan pilot ve yolcunun kurtarılmasına Babadağ'da kalkış için bekleyen diğer paraşüt pilotları da yardım ediyor.
 
ET(SU/İD (FOTOĞRAFLI)