BURSA'da dün taktıkları kar maskesi ile kuyumcu soymak isterken başarılı olamayınca kaçan biri kadın iki genç, polis tarafından yakalandı. 24 yaşındaki Can Ç. ve Sinop'ta tanışıp Bursa'ya getirdiği sevgilisi 18 yaşındaki Sevgi K.'nın parasız kaldıkları için kuyumcu soymak istedikleri ortaya çıktı.
Merkez Yıldırım İlçesi'ne bağlı Profesör Tezok Caddesi'nde dün öğle saatlerinde, Halil Şentürk'e ait kuyumcu dükkanını, kar maskeli ve tüfekli biri kadın iki kişi soymak istedi. Ancak eşi ile sohbet eden kuyumcu Halil Şentürk'ün soyguncuları son anda görüp, otomatik kapıyı devre dışı bırakıp kapatması sonucu soyguncular amaçlarına ulaşamadı. Şentürk bağırıp komşularından yardım istedikten sonra kaçan soyguncuları, işyerinde bulunan biber gazı ve sopa ile kovaladı, ancak yakalayamadı. Otomobile binen iki kişi kayıplara karıştı.
Güvenlik kameralarını ve mobese görüntülerini izleyen, kuyumcudan parmak izi alan polis, soygun girişiminde bulunan kişilerin kullandığı alüminyum folyo ile plakasını kapatmaya çalıştıkları otomobili Plaka Tespit Sistemi (PTS) aracılığı ile olaydan 12 saat sonra dün gece Gemlik yolu üzerinde belirledi. Yolu kesen güvenlik birimleri araçta bulunan Can Ç. ile Sevgi K.'yi gözaltına aldı.
Yapılan incelemesinde adam yaralamak ve hırsızlık suçlarından kaydı bulunan Can Ç., verdiği ifadede suçunu kabul etti. Bir süre önce, T.K isimli arkadaşından otomobil kiralayarak, gezmek için Sinop'a gittiğini söyleyen Can Ç., burada üniversitede okuyan Sevgi K. adlı genç kızla tanıştığını, daha sonra onunla birlikte Bursa'ya geldiğini söyledi. Bursa'da parasız kaldıklarını belirten Can Ç., "Perşembe günü Yıldırım İlçesi Ortabağlar Mahallesi'nde bir markette girip, tüfek ile kendisini tehdit ederek kasada bulunan 100 lirayı aldık. Bu para bitince, bu kez kuyumcu soymaya karar verdik. Fakat işyeri sahibi bizi görüp kuyumcunun kapısını kilitleyince başarılı olamadık. Kaçtık fakat yakalandık" dedi.
Sorgulamaları tamamlanan zanlılar, 'nitelikli yağma' suçundan adliyeye sevkedildiler.