Hüseyin TÜCCAR/BURSA, () - BURSA'da cam imalatı yapan Savaş Aygün'ü (41), başına poşet geçirip bıçaklayarak öldürdükleri iddiasıyla, Aygün'ün yanında çalışan Muhammet Aydın (19) ile arkadaşları Mert Dağdagül (18) ve Murat Yazıcı'nın (19) yargılanması tamamlandı. Mahkeme Aydın ile Yazıcı'yı ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına mahkum ederken, Dağdagül'e ise cinayetten 24, yağmadan ise 8 yıl hapis cezası verdi.
Merkez Osmangazi İlçesi Yunuseli Mahallesi'nde oturan evli ve 2 çocuk babası Savaş Aygün geçen yıl Nisan ayında, sabah namazını kıldıktan sonra, aynı mahallede kardeşiyle birlikte işlettiği cam imalathanesinde geldi. Burada saldırıya uğrayan Savaş Aygün, poşet geçirilen başına sert bir cisimle vurulup bıçaklanarak öldürüldü. Ceset, sabah işe gelen çalışanlar tarafından bulundu. Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırılan Savaş Aygün'ün vücudunda 6 bıçak darbesi tespit edildi.
CİNAYETİ GÜVENLİK KAMERASI ÇÖZDÜ
Olaydan sonra işyeri ve çevredeki güvenlik kameralarını inceleyen Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, cam imalathanesinde çalışan Muhammet Aydın ile o tarihte 17 yaşında olan Mehmet Mert Dağdagül ve Murat Yazıcı'yı cinayetin işlendiği dakikalarda işyerinden kaçarken tespit edince, gözaltına aldı. Suçlamayı kabul eden ve cinayet sonrası Aygün'ün cebindeki bin 500 TL'yi aldıklarını söyleyen zanlılar tutuklandı.
4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün yapılan yargılamaya sanıklar Aydın, Dağdagül ve Yazıcı ile avukatları ve öldürülen Savaş Aygün'ün eşi Esra Aygün katıldı. Duruşmada son sözlerinde sanıklar "Mahkemenin taktirine sığınıyoruz" derken, avukatları ise müvekkillerinin suç kastıyla hareket etmediklerini belirtip tahliyelerini istedi.
Mahkeme heyeti, suçunu sabit gördüğü sanıklardan Muhammet Aydın ile Murat Yazıcı'yı herhangi bir indirim uygulamadan 'tasarlayarak adam öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına mahkum ederken; olay günü 18 yaşından küçük olan Mehmet Mert Dağdagül'e ise cinayetten 24, yağmadan ise 8 yıl hapis ve mala zarar vermek suçundan da bin 800 TL para cezasına çarptırdı.

HT(FK/AAA) (FOTOĞRAFLI)