BAĞCILAR’da kendilerine polis süsü vererek girdikleri evde bulunan O.Y.Z'nin (28) ellerini kollarını bağladıktan sonra 20 bin dolar gasp ettikleri ileri sürülen 3 kişi tutuklandı. ŞüphelilerPolisteki ifadelerinde , “Gasp ettiğimiz kişinin ağabeyinden uyuşturucu satın alıyorduk. Paramız bittiği için eve gidip uyuşturucu gasp ettik. Para almadık” dediler.
Polise 30 Ağustos 2013'te polise giden O.Y.Z, kendilerini polis olarak tanıtarak evine gelen biri silahlı 3 kişinin ellerini kollarını bağladıktan 20 bin dolar, cep telefonu ve bilgisayarını gasp ettiğini bildirdi. O.Y.Z. daha sonra eve gelen ağabeyinin kendisini kurtardığını anlattı.
Bunun üzerine harekete geçen Gasp Büro Amirliği ekipleri, evin çevresindeki güvenlik kamera kayıtlarını inceledi. İncelemede, gasp olayının gerçekleşmesi öncesi ve sonrasında evin bulunduğu sokağa bir otomobille gelen 3 kişi tespit edildi. Görüntüdeki kişiler ile sabıkalılar albümündeki fotoğrafların karşılaştırması sonucunda, şüphelilerin kimlikleri belirlendi.
Ardından Bağcılar’da çeşitli adreslere yönelik olarak düzenlenen operasyonlarda, Serdar A.(28), Engin Y.(39) ve Hasan D.(33) yakalanarak gözaltına alındı. Asayiş Şube Müdürlüğü’ne getirilerek sorgulaması yapılan şüphelilerden Serdar A. ve Hasan D.’nin hırsızlık ve uyuşturucudan çok sayıda sabıkaları olduğu anlaşıldı.
Polisteki ifadelerinde şüphelilerin, “Gasp ettiğimiz kişinin ağabeyinden uyuşturucu satın alıyorduk. Paramız bittiği için bu kez uyuşturucu gasp ettik. Kimsenin parasını gasp etmedik” dedikleri öğrenildi. Poliste işlemleri bittikten sonra adliyeye sevk edilen şüpheliler tutuklanarak cezaevine gönderildi.