Hakan ÇELİKBAŞ/SAMSUN, () - SAMSUN'da uyuşturucu ticareti yapmak suçundan hakkında kesinleşmiş 4 bin lira para ve 6 yıl hapis cezası bulunan 65 yaşındaki Hüseyin Aydoğdu, yakalama emrinden habersiz para cezasını yatırmak için gittiği adliyede polis tarafından yakalandı. Adliyedeki işlemleri tamamlanan Aydoğdu, cezaevine gönderildi.
Olay bugün Samsun'un İlkadım İlçesi Cumhuriyet Caddesi'nde meydana geldi. İddiaya göre Çarşamba Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'uyuşturucu ticareti yapmak ve bulundurmak' suçlarından tutuksuz yargılanan evli 9 çocuk babası Hüseyin Aydoğdu, mahkeme heyeti tarafından 4 bin TL para ve 6 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Daha sonra Yargıtay'a gönderilen dosya onanınca, Hüseyin Aydoğdu hakkında yakalama emri çıktı.
PARA CEZASINI YATIRMAYA GİTMİŞ
Hüseyin Aydoğdu'ya, aynı davadan aldığı para cezasını ödemesi için evine tebligat yapıldı. Hakkındaki yakalama emrinden habersiz olan Aydoğdu, para cezasını yatırmak için adliye binasına geldi. Vezneye gittiğinde ise işlemleri yapıldığı sırada hakkında yakalama emri olduğu ortaya çıkınca polis tarafından gözaltına alındı. Şeker hastası olduğu ve kapalı yerlerde duramadığını söyleyen Aydoğdu, "Bu halde cezaevine girersem benim ölüm çıkar" dedi.
Aydoğdu, adliyedeki işlemlerinin tamamlanmasının ardından cezaevine gönderildi.

HÇ(MS/COŞ) (FOTOĞRAFLI)