PTT 1'inci Lig’de geçen çarşamba günü Balıkesir Atatürk Stadı’nda oynanan Balıkesirspor-Şanlıurfaspor maçında ev sahibi takım taraftarlarının hazırladığı 'Kuva-yi Milliye şehriyiz, teslimiyet yok ruhumuzda, ya istiklal ya ölüm süper lig yolunda' yazılı dev pankartın sakıncalı bulunduğu, bu nedenle asılmasına izin verilmediği öğrenildi.
Türkliye Futbol Federasyonu (TFF) temsilcisinin, pankartta yer alan 'Teslimiyet yok' ifadesinin Gezi olaylarını çağırıştırdığını ve tribüne asılması halinde kulübe ceza verileceğini söylediği iddia edildi.
Karşılaşmanın ikinci yarısı başlarken, kısa süreli de olsa pankartı açan taraftar grubu '10Kolikler'in lideri Ozan Alhan ise pankartta yer alan 'teslimiyet yok' ibaresiyle ilgili olarak şunları söyledi:
"Cümlenin sonundaki süper lig özlemine vurgu yapılarak yazılmıştır. Bizim Gezi olayları ile bir bağlantımız ya da o olayları hatırlatır bir eylemimiz olmamıştır. Biz sporun ve centilmenliğin içerisinde kalan, buraya gelen tüm misafir takımlara dost eli uzatan tribün oluşumuyuz. Buna rağmen ceza verilirse de bunu seve seve öderiz. Balıkesir Kuva-yi Milliye kentidir. Geçmişimizi unutmadan, ona layık olarak geleceğe, yani Süper Lig’e yürümeyi ima eden pankartımızın neresi sakıncalı?"

CY(YC/AAA)(FOTOĞRAFLI)