BALIKESİR'de 2008 yılında, Beko Basketbol Ligi’nde Bandırma’da oynanan Banvitspor- Pınar Karşıyaka maçına giderken, mola yerinden çıkan kavgada üniversite öğrencisi 21 yaşındaki Özgür Soylu’yu tabancayla öldürmekten mahkum olan petrol istasyonun sahibi Bünyamin Gündüz, aileye yasal faizi hariç 100 bin lira tazminat ödemeye mahkum edildi.
Olay 2008 yılı Kasım ayında Balıkesir’deki bir petrol istasyonunda meydana geldi. Celal Bayar Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu öğrencisi Özgür Soylu ve diğer taraftarların bulunduğu otobüs mola verdiğinde istasyondakilerle aralarında kavga çıktı. Kavgada açılan ateş sonucu yaralanan Soylu, hastanede öldü. Olayla ilgili 34 kişi gözaltına alındı. Akaryakıt istasyonu sahiplerinden Bünyamin Gündüz tutuklanırken, Hakan Gündüz, Halil İbrahim Gündüz, Ertuğ Gündüz ve Bilal Belkuyu ile Karşıyakalı 28 taraftar tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Savcı, biri tutuklu 5 sanık hakkında 'kasten adam öldürme, kasten yaralama ve 6136 sayılı kanuna muhalefet' suçlarından 'ömürboyu' ve 4’er yıl hapis cezası istemiyle dava açtı. Yargılama sonunda mahkeme, tutuklu sanık Bünyamin Gündüz'ü 16 yıl hapis cezasına çarptırdı. Tutuksuz sanıklardan Hakan Gündüz  3 bin lira para cezasına çarptırılırken, Halil İbrahim Gündüz, Ertuğ Gündüz ve Bilal Belkuyu'nun ise beraatine karar verildi.
350 BİN LİRA TAZMİNAT İSTEDİ
Soylu Ailesi’nin avukatı Atilla Ertekin, 5 sanık hakkında toplam 350 bin TL tazminat istemiyle Balıkesir 1’inci Asliye Hukuk Mahkemesi’nde dava açtı. Özgür’ün ölümünün ardından ailesinin kendilerini 'yşayan ölüler' olarak tanımladığını, büyük acı ve ızdırap içinde olduklarını belirten Avukat Ertekin, tek oğlunun desteğinden yoksun kalan anne Sevim Altun ve baba Sabri Soylu için 75’er bin TL maddi, acıları biraz olsun telafi etmek için de 75’er bin TL manevi tazminat ödenmesini istedi. Kardeşini kaybeden Özlem Soylu için de 50 bin TL manevi tazminat talep eti. Sanıkların, Soylu ailesine toplam 350 bin TL tazminat ödemesini istedi.
Balıkesir 1’inci Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen tazminat davası sonuçlandı. Karar duraşmasına, Soylu ailesinin avukatı Atilla Ertekin ile sanıkların avukatları katıldı. Hakim, sanık Bünyamin Gezen'i anne Sevim Altun'a 40 bini maddi. 10 bini manevi, baba Sabri Soylu'ya 33 bini maddi, 10 bini manevi ve kızkardeşi Özlem Soylu'ya 7 bin lira manevi olmlak üzere, yasal faizi hariç toplam 100 bin lira tazminat ödemeye mahkum etti. Diğer yargılananlara yönelik tazminat talebini geri çevirdi.
TAZMİNATI AZ BULDU, TEMYİZE GİDECEK
Soylu ailesinin avukatı Atilla Ertekin, müvekkilinin hiç uğruna öldürüldüğünü, Özgür'ün iyi eğitimli bir genç olduğunu, giden bir canın bedelinin bu kadar ucuz olmaması gerektiğini söyledi. Ertekin, kararın temyizi için Yargıtay’a başvuracaklarını belirtti.