BURSA Özel Harekat Şubesi’nden geçici görevle gittiği Mardin’in Dargeçit İlçesi’nde, uzaktan uzun namlulu silahla açılan ateşle yaralanan 44 yaşındaki polis memuru Fuat Zengin’in tedavisi Diyarbakır’da devam ediyor. Bir hafta sonra görevini tamamlayarak Orhangazi’ye dönmesi gereken Zengin’in Bursa Orhangazi’deki yakınları Diyarbakır’a gitti.
Mardin'in Dargeçit İlçesi'nde, Batman'ın Hasankeyf İlçesi'nde 13 Haziran günü Ilısu Barajı'nı protesto etmek için BDP'liler, Ilısu Baraj çevre yolunda çadır kurup protesto eylemi başlattı. Eylem sürerken polis ve jandarma ekipleri bölgede önlem aldı. Güvenlik güçlerinin bulunduğu bölgeye uzun namlulu silahlarla ateş açılınca, Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Fuat Zengin yaralandı.
Midyat Devlet Hastanesi'nde ilk müdahaleden sonra helikopterle Diyarbakır’a kaldırılan Zengin’in tedavisi devam ederken, Bursa’nın Orhangazi İlçesi’ndeki ağabeyi Davut Zengin ve diğer yakınları Diyarbakır’a gitti. Davut Zengin, kardeşinin ameliyatının başarılı geçtiğini ve doktorların hayati tehlikesinin olmadığı bilgisini verdiğini söyledi. Fuat Zengin’in tedavisinin yoğun bakım ünitesinde devam ettiği öğrenildi.
Orhangazi’ye bağlı Örnekköy Mahallesi’nde oturan Fuat Zengin, Bursa Özel Harekat Şube Müdürlüğü’nde görev yapıyordu. 20 Mayıs’ta geçici görevle Mardin’e giden Fuat Zengin’in bir hafta sonra görevini tamamlayarak Orhangazi’ye döneceği bildirildi.

FOTOĞRAFLI