Turan KOYUNCU/ MARDİN, () - MARDİN'de bir yıl önce 2 aylık eşi Ayten Şen için 'intihar etti' diyen ve daha sonra eşini öldürdüğü iddiasıyla hakkında dava açılmasına rağmen tutuksuz yargılanan özel hareket polisi H.H.A. ve ona yardım ettiği öne sürülen L.D.'nin tutuklanması için, haklarında yakalama kararı çıkarılması istendi.
Şan ailesinin avukatı Abdulhakim Gider mahkemeye sunduğu dilekçesinde, etkin bir soruşturma yürütülmediği için sanık H.H.A. ve ona yardım eden L.D.'nin halen tutuksuz yargılandıklarını ve delillerini kararttıklarını öne sürerek, "Olaydan hemen sonra deliller sanık tarafından temizlenmiş, solak olan maktülün kendisini sol göğsünden vurması fiziken ve teknik olarak mümkün değildir" dedi.
Mardin'de geçen yıl 10 Haziran'da özel harekat polisi olan eşi H.H.A. ve bina görevlisi L.D.'nin evinde bulunduğu sırada eşine ait tabanca ile intihar ettiği ileri sürülen 26 yaşındaki 2 aylık evli Ayten Şen'in ölümü ile ilgili soruşturma tamamlandı.
SAVCI 'KASTEN ÖLDÜRMEK'TEN CEZA İSTEDİ
Soruşturma sonucunda iddianame hazırlayan Cumhuriyet Savcısı, sanık H.H.A.'nın olaydan önce eşini paspas sopası ile dövdüğünü ikrar etmesi, olay sonrasında üzerine su dökmesi, bu nedenle ateş mesafesinin tespit edilememesi, olayda kullanılan silah üzerinde mukayeseye elverişli iz tespit edilememesi, olay yerinde bulunan plastik eldiven ile şüphelilere ait atış artığının tespit edilmesi göz önünde bulundurularak, sanıkların birlikte hareket ederek, maktülü öldürdükleri gerekçesiyle haklarında kasten öldürmekten ceza istedi. Mardin Sulh Ceza Mahkemesi'nde açılan davada, sanıklar için tutuklama talepleri reddedilirken, Şen ailesinin avukatı Abdulhakim Girder bu kez Mardin 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne tutuklama talebinde bulundu.
'2 MERMİ ÇEKİRDEĞİ, 1 BOŞ KOVAN'
Avukat Abdulhakim Gider tutuklama talebinde, olayın yaşam hakkının ihlali ve özellikle kadın cinayeti olmasına nedeniyle daha etkin bir soruşturmayı gerektirdiğini belirterek şöyle dedi:
"Olayın başından beri bu olayın vahametinin farkına varılmadığı, olaya normal bir intihar olarak bakıldığı ve etkin bir soruşturma yapılmadığı, delillerin zamanında toplanmadığı, tutuklanmayan şüphelilerin ise delilleri yok ettikleri kanatindeyiz. Sanık H.H.A.'nın önceden maktülü göğsü üzerinden silaha susturucu takmak ya da kanepe minderi gibi bir eşya koyarak vurduğunu ve daha sonra L.D. orada iken bir el ateş ederek olaya intihar süsü vermiş olma ihtimali kuvvetle muhtemeldir. Olay yerinde 2 adet deforme olmuş mermi çekirdeği elde edilmiş olmasına rağmen sadece 1 adet boş kovanın olması ciddi şüpheler oluşturmaktadır. Maktul Ayteş Şen sol elini kullanan solak bir insandır. Sol elini kullanan bir insanın kendisini sol göğsü üzerinden vurması fiziken ve teknik olarak mümkün değildir."
Avukat Gider, sanıkların yöneltilen eylemleri gerçekleştirdikleri sabit olduğundan ve kaçma, saklanma ve gizlenme şüphesine dair somut deliller de dikkate alınarak tutuklanmalarını teminen haklarında yakalama kararı çıkarılmasını talep etti.

FOTOĞRAFLI