ADANA Büyükşehir Belediyesi İsmet Atlı Spor Salonu'nda gece nöbeti tutan özel güvenlik görevlisi 41 yaşındaki Rafet Akıllı, sandalyede oturmuş halde ölü bulundu.
Sabah spor salonuna gelen temizlik görevlileri, özel güvenlik görevlilerinin de kullandığı odayı temizlemek istedi. Elektrikli ısıtıcının açık olduğu odada televizyon karşısına konulmuş sandalye üzerinde 'uyuyor' gibi duran gece nöbetçisi 2 çocuk babası Rafet Akıllı'ya seslenen temizlik görevlileri herhangi bir yanıt alamadı. Bunun üzerine korkarak polisi ve 112 Acil Servisi'ni arayan görevliler, Rafet Akıllı'nın da yakınlarına haber verdi. Olay yerine gelen polis ve sağlık ekipleri, Rafet Akıllı'nın öldüğünü belirledi. İlk incelemeye göre vücudunda herhangi bir yara izi saptanmayan Rafet Akıllı'nın cansız bedeni, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Adana Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı.
Yaklaşık 1 yıl önce açılan spor salonunda çalışmaya başlayan Rafet Akıllı'nın gece nöbeti sırasında kalp krizi geçirdiği ihtimali üzerinde duran polisler, inceleme başlattı. Olay nedeniyle spor salonuna antrneman ve maç yapmak için gelen gelen öğrenci ve sporcular bir süre içeri alınmadı.