AĞRI'da özel bir Kadın Doğum Kliniği'ne giren yüzü maskeli 3 kişi, yaklaşık 55 bin dolar değerindeki 4 boyutlu ultrason cihazını el arabasına yükleyerek çaldı.
Olay iki gün önce gece yarısı Leylek Pınar Mahallesi, Namık Sezgin Caddesi'ndeki özel bir kadın doğum kliniğinde meydana geldi. Güvenlik kamerasınca her anı kaydedilen  olayda bir kişi keşif yaparken, diğerleri ellerinde bulunan levye ile kilidi kırdı. Güvenlik alarmını umursamayan hırsızlar, direk ultrason cihazına yöneldi. Kliniğe giren 3 kişi, yaklaşık 2 dakika içerisinde 150 kilo ağırlığındaki 4 boyutlu ultrason cihazını el arabasına yükleyip götürdü.
Hırsızlık olayından 5 dakika sonra olay yerine gelen polis ise incelemelerde bulunduktan sonra güvenlik kamerasına yansıyan 3 hırsızın peşine düştü.
SATMALARI ZOR
Kliniğin sahibi Dr. Sinem Albayrak Kaya, Ağrı'da iki yıldır görev yaptığını ve hizmet vermeye çalıştığını belirterek şunları söyledi:
"Muayenemin kapısının hırsızların zorlamasıyla anlaşmalı olduğum güvenlik şirketi tarafından sinyal alarak, polisler de aynı anda uyarılarak muayeneme geldiğimizde ultrason cihazımın enteresan bir şekilde çalındığını tespit ettik. Cihaz yaklaşık 1 buçuk metre boyunda ve yaklaşık 150 kilo ağırlığındaydı. Çalınma şekli de çok manidardır. Bir el arabasına yüklenerek yaklaşık 3- 4 kilometrelik bir yolu gece 03.30 sularında geçerek hareket etmişler. Güvenlik kameralarından kısmen tespit edebildik. Ultrason cihazını aldığım firmalar daha önce böyle bir hırsızlık olayına şahit olmadıklarını söylediler. Çalan kişilerin hangi amaçla çaldıklarını bilmiyorum. Cihazım oldukça ileri düzey teknolojik bir cihazdı. Çalanların başka bir medikal firmaya, ya da başka bir hekim arkadaşıma satmayı planlayacaklarına inanıyorum. Çünkü el altından satılabilecek bir cihaz değildir. Herkesin kullanabileceği bir cihaz asla değil."