Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından tutuklanan eski İçişleri Bakanlığı Genel Sekreteri Mehmet Ergenoğlu hakkında, "terör örgütü üyesi olmak" suçundan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

17-25 Aralık sürecinde İçişleri Bakanlığı Genel Sekreterliği görevini  yürüten Ergenoğlu hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının hazırladığı  iddianame, Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.
 
FETÖ'nün kuruluşu, amacı, yapılanması gibi bilgilere yer verilen  iddianamede Ergenoğlu'nun, darbe girişiminin ardından 17 Temmuz'da kamu  görevinden uzaklaştırıldığı ve tutuklandığı kaydedildi.
 
İddianamede, Ergenoğlu'nun, FETÖ/PDY'ye müzahir kişilerin haberleşmede  kullandıkları ByLock uygulamasını kullandığı öne sürülerek, "terör örgütü üyesi  olmak" suçundan cezalandırılması istendi.
 
Türk Ceza Kanunu ve Terörle Mücadele Kanunu'nda "silahlı terör örgütü  üyeliği" suçu için 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis öngörülüyor.
 
Mülkiye Teftiş Kurulu Başkan Yardımcılığından 2013 yılında İçişleri  Bakanlığı Genel Sekreterliğine atanan Ergenoğlu, 1988'de Kayseri Valiliğinde  kaymakam adayı olarak göreve başladı.
 
Akıncılar, Dargeçit, Arguvan, İpsala, Alaplı kaymakamlıklarının  ardından, 2003'te mülkiye müfettişi olarak atanan Ergenoğlu, 2007'de teftişle  ilgili iş ve işlemlerden sorumlu Mülkiye Teftiş Kurulu Başkan Yardımcısı oldu.