Ayşenur YAMAN/DÜZCE, () - DÜZCE'nin Akçakoca İlçesi'nde, İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı'nın MHP'nin seçim sonuçlarıyla ilgili itirazını kabul etmemesi protesto edilerek oyların yeniden sayılması istendi.
Akçakoca'da resmi olmayan sonuçlara göre Ak Parti'nin adayı Cüneyt Yemenici 5 bin 391 oy alarak seçimleri kazanırken MHP'nin adayı Mehmet Okan Yanmaz ise 5 bin 145 oy aldı. MHP seçim sonuçlarına itiraz ederek 59 sandığın sayılmasını istedi. Dün toplanan İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı, MHP'nin isteğini reddetti. Bugün İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı'nın bulunduğu Hükümet Konağı'nın önünde toplanan yaklaşık 100 kişi protestoda bulundu.
MHP Akçakoca İlçe Başkanlığı Kadın Kolları üyesi Ülkü Güner yaptığı açıklamada, "MHP’nin oyların yeniden sayım talebi anlaşılamayan bir sebeple reddedilmiştir. Ak Parti adayının seçimde kazanan olarak görülmesi şaibe altındadır. Gerek Ak Parti adayının şaibeden, gerekse oyların yeniden sayılarak kamu vicdanın rahatlaması ve gelecek 5 yılda Cüneyt Yemenici'nin de o koltukta imanla, vicdanla oturması için oyların yeniden sayılması kamu vicdanı adına farz olmuştur. Bizler kamu vicdanı yaralı halk olarak, milli iradenin tecellisinin tescili için sandıkların yeniden sayılmasını talep ediyoruz. Oyların yeniden sayılmamasını esefle kınıyoruz" dedi.
Daha sonra Hükümet Konağı'nın önünden Cumhuriyet Meydanı'na yürünürken, protestoda bulunanlar polisin uyarısıyla dağıldı.

AY(MÇ/BT) (FOTOĞRAFLI)