KOCAELİ'nin Gölcük İlçesi'nde geçen yıl Haziran ayında alarında bir astsubayın da bulunduğu 29 kişinin 13 yaşında cinsel tacizine uğradığı iddia edilen Ö.Y. ile ilgili davaya bugün devam edildi. Duruşma öncesi Kocaeli Kadın Platformu üyeleri ile sanıkların yakınları arasında adliye önünde tartışma çıktı.
Kocaeli 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ve önce 1'i astsubay 10 kişinin tutuklandığı davada, astsubayın dosyası Askeri Mahkemeye gönderilmiş, tutuklu sayısı her duruşmada azalmıştı. 28 sanıklı davada halen Ş.T., S.A. E.D. ve İ.K. adlı sanıklar tutuklu bulunuyor.
Bugün Kocaeli Adliye Sarayı önünde duruşma nedeniyle polis geniş önlemleri aldı. Duruşmaya tutuklu bulunan sanıklar, sanıkların avukatları ve aileler katıldı. Duruşmaya ailelerin dışında kimsenin girmesine izin verilmedi. Kadın Platformu üyeleri ise dava başlamadan önce basın açıklama yaptı. Platform üyeleri ile tutuklu yakınları arasında tartışma çıktı. Duruşma bazı tanıkların dinlenmesi için ertelendi.
23 KADIN ÖLDÜRÜLDÜ
Kocaeli Kadın Platformu üyeleri adına konuşan Eğitim-Sen Kadın Sekreteri Aysun Türkdönmez, erkeklerin sadece Ocak ayında 23 kadını öldürdüğünü, 6  kadına tecavüz ettiğini, 45 kadını yaraladığını, 5 kadına da cinsel tacizde bulunduğunu söyledi. Kadınların en yakınlarındaki erkekler tarafından ketledildiğini öne sürdü. Türkdönmez, "Haziran ayında Gölcük'te 29 kişinin cinsel istismarına uğrayan, 13 yaşındaki Ö.Y. de bu kokuşmuş düzenin sadece mağdurlarından biri. Kadın Platformu üyeleri olarak davayı takip ederken sanık yakınlarının saldırısına da uğradık" dedi. MB(MB/AAA)(FOTOĞRAFLI)