TUNCELİ'nin Ovacık İlçesi'nde 19 Eylül 2012 tarihinde uğradığı silahlı saldırıda yaşamını yitiren Ovacık Cumhuriyet Başsavcısı Murat Uzun'un şehit edilmesiyle ilgili soruşturma kapsamında İstanbul ve Ovacık'ta düzenlenen eş zamanlı operasyonlar 8 kişi gözaltına alındı.
Başsavcı Murat Uzun'un şehit edilmesiyle ilgili soruşturmayı yürüten Malatya özel yetkili Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği talimatı ile bugün sabah saatlerinde İstanbul ve Tunceli'nin Ovacık ilçesinde belirlenen adreslere eş zamanlı baskınlar düzenlendi. 8 adrese düzenlenen operasyonlarda, Başsavcı Murat Uzun'un öldürülmesi olayında bilgi topladıkları ve saldırganlara yardım yataklık yaptıkları iddiasıyla 7 kişi Ovacık'ta, 1 kişi de İstanbul'da gözaltın alındı.
Ovacık'ta gözaltına alınan 7 şüpheli Tunceli Emniyet Müdürlüğüne getirilerek sorguya alınırken, İstanbul'da gözaltına alınan 1 şüphelinin de kente getirileceği belirtildi. Ovacık'ta gözaltına alınan 7 kişi arasında BDP'li Ovacık Belediye Meclis Üyesi Kamber Ö. de bulunuyor. 8 kişinin sorgularından sonra Malatya'ya mahkemeye çıkarılmaları bekleniyor.
BAŞSAVCI EVİNE GİRERKEN VURULMUŞTU
Tunceli'nin Ovacık ilçesinde 19 Eylül 2012'de Kandolar Mahallesi'ndeki Adliye lojmanlarındaki evinin bulunduğu binaya girdiği sırada uğradığı silahlı saldırıda ağır yaralanan Başsavcı Murat Uzun, kaldırıldığı Fırat Üniversitesi Hastanesinde şehit olmuştu.

FD(GG/AAA)