ERZURUM'da arızayı gidermek için gittiği köyde akıma kapılarak ölen 36 yaşındaki Taner Aydın'ın kardeşi Atilla Aydın hakkında, otopsiyi engelleyerek 'görevi yaptırmamak için direnme' suçundan 4 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.
TEDAŞ görevlisi Taner Aydın, Merkez Aziziye İlçesi Çamlıca Köyü'nde geçen 3 Ağustos'ta meydana gelen arızayı gidermek için elektrik direğine çıktı. Aydın, akıma kapılarak öldü. Taner Aydın'ın cesedi otopsi yapılmak üzere Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Hastanede 4 Ağustos günü otopsi yapıldığı sırada Aydın'ın kardeşi Atilla Aydın, otopsi tutanağının hazırlandığı hastanedeki imam odasına girerek, "Kardeşimi bana teslim edin. Kestirmeyiz. Niye bizi bekletiyorsunuz? Sorumlu kim?" dedi. Odadakiler tarafından dışarı çıkarılan Atilla Aydın, yakınları ile birlikte otopsinin yapıldığı yere gitti. Aydın'ın odanın kapısını yumruklaması ve tekme atması üzerine çıkan tartışmalar nedeniyle otopsi yapılamadı. Bunun üzerine Taner Aydın'ın cenazesi otopsi için Trabzon Adli Tıp Kurumu'na gönderilirken Cumhuriyet Savcısı Mehmet Tanrıöver, Dr. Ufuk İlingi, diğer görevliler Fikret Masattaş, Zuhal Şahin, zabıt katibi Zehra Beyaz ve şoför Erdal Tortum, çevik kuvvet polislerinin eşliğinde hastaneden çıkabildi.
Olaylar üzerine Atilla Aydın hakkında 'görevi yaptırmamak için direnme' suçundan 2-4 yıl hapis cezası istemi ile 3'üncü Asliye Ceza Mahkemesinde dava açıldı. Aydın önümüzdeki Şubat ayında tutuksuz yargılanmaya başlanacak.