ÇANAKKALE’nin Biga İlçesi’nde, bir otomobilin önce refüjdeki elektrik direğine, ardından da karşıdan gelen hafif ticari araca çarpması sonucu 1’i kadın, 3 kişi yaralandı.
Dün saat 22.00 sıralarında Biga’dan Lapseki yönüne giden 26 yaşındaki Fethi Angın, aşırı hız ve dikkatsizlik sonucu, yönetimindeki 17 KN 554 plakalı otomobilin direksiyon kontrolünü yitirdi. Kontrolden çıkan otomobil, önce, refüjdeki elektrik direğine ardından da karşı şerittten gelen 28 yaşındaki Serkan Kar yönetimindeki 17 KD 885 plakalı hafif ticari araca çarptı. Elektrik direği devrilirken, her iki araçta da büyük hasar meydana geldi. Hava yastıklarının açılması sayesinde kazayı yaralı olarak atlatan otomobil sürücüsü Fethi Angın ile yanındaki 23 yaşındaki Duygu Kayahan araçta sıkıştı. Diğer araç sürücüsü Kar da kazada hafif yaralandı.
Otomobildeki yaralılar, itfaiye ekiplerinin yarım saatlik çabası sonucu sıkıştıkları yerden kurtarıldı. Yaralılar, 112 Acil Servis ekibinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından Biga Devlet Hastanesi’ne kaldırılıp, tedaviye alındı.
Kaza nedeniyle bir süre kapanan yolda trafik, araçların çekilmesi ve Uludağ Elektrik Dağıtım Şirketi (UEDAŞ) ekiplerinin devrilen aydınlatma direğini onarmalarının ardından tekrar normal seyrine döndü.
Polis, kazayla ilgili soruşturma başlattı.