MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde otomobille 97 metrelik uçuruma yuvarlanan Üzeyir Tor ile arkadaşı Recep Çetin yaralı kurtuldu. Çetin, "Buraya nasıl geldik hala anlayamadım" derken, Üzeyir Tor ise, görüntü alan gazetecilere "Annem bu halimi görürse kalp krizi geçirir" dedi.
Fethiye- Babadağ yolunun 8'inci kilometresindeki kaza, saat 09.00 sıralarında meydana geldi. Gece 1965 rakımlı Babadağ'ın zirvesine çıkan Üzeyir Tor ile arkadaşı Recep Çetin, 48 NA 247 plakalı otomobille dönüşe geçti. Tor yönetimindeki otomobil, Solaksarnıç Mevkii'nde virajı alamayarak 97 metrelik uçuruma yuvarlandı. Çam ağaçlarına çarparak takla atan otomobil, uçurumun sonundaki dere yatağında ters döndü. Emniyet kemerleri takılı olmadığı için otomobilin içinde sağa sola savrulan Üzeyir Tor ve Recep Çetin yaralandı.
Yaralıların cep telefonuyla yardım istemesi üzerine 112 Acil Servis ekipleri ve Fethiye Belediyesi kurtarma aracı sevk edildi. Hurdaya dönen otomobilden çıkarılan yaralılara ilk müdahale, sağlık görevlileri tarafından yapıldı. Bölgenin sarp olması nedeniyle yaralıların taşınması için Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ve AKUT'tan destek istendi. Jandarma ekiplerinin Babadağ yolunda güvenlik önlemi almasının ardından UMKE ve AKUT ekipleri tarafından kurtarma operasyonu başlatıldı.
"BURAYA NASIL GELDİK, HALA ANLAMADIM"
Sedyeyle dere yatağından çıkarılmayı bekleyen Recep Çetin, çok acı çektiğini, belden aşağısını hissetmediği söyledi. Bilincinin yerinde olduğunu kaydeden Çetin, “Ölüdeniz'de çalışıyorum. Bugün son günümdü. Yarın İzmir'e gidecektim. Arkadaşımla son gece eğlenmek istedik. Sonrasını hatırlamıyorum. Buraya nasıl geldik, hala anlayamadım" dedi.
Sedyedeki diğer yaralı Üzeyir Tor ise görüntülenmesini istemedi, "Annem bu halimi görürse kalp krizi geçirir. Lütfen çekmeyin" diye konuştu.
UMKE ve AKUT ekipleri tarafından önce durumu ağır olan Recep Çetin, ardından Üzeyir Tor halatla ambulansların beklediği yola çekildi. Çıkarma işlemi sırasında uçurumdan yuvarlanan kaya parçaları ekiplere zor anlar yaşattı. Kaya parçalarının yaralılara isabet etmemesi için büyük çaba gösteren kurtarma ekiplerini, Babadağ'a yamaç paraşütü yapmak için çıkan turistler şaşkın bakışlarla izledi. Olanları anlamaya çalışan turistler, jandarma ve sağlık görevlilerinden yaralıların durumuna ilişkin bilgi almaya çalıştı. Dere yatağından çıkarılarak ambulansa alınan yaralılar daha sonra Fethiye Devlet Hastanesi'ne götürülerek tedaviye alındı. Yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı kaydedildi.
"DİKKATSİZLİK SONUCU"
Fethiye Güç Birliği şirketi Babadağ sorumlusu İbrahim Çulha, kazayı haber aldıktan sonra olay yerine geldiklerini belirterek, yaralıların bilincinin açık olduğunu söyledi. Çulha, kazanın dikkatsizlik sonucu yaşanmış olabileceğini kaydetti.
Tor ve Çetin'in sağ kalmalarının mucize olduğunu anlatan AKUT Fethiye Ekip Sorumlusu Ersin Gür ise, “Yoldan dere yatağına 97 metrelik ölçüm yaptık. Araç önce uçuruma yuvarlanmış, ardından ağaçlara çarpıp taklalar atmış. Yaralıların otomobilin içinde kalması büyük şans. 'Mucize eseri kurtulmuşlar' diyebiliriz. Otomobilin uçurumun dibine kadar ulaşması da hızlı olduğunu gösterir" dedi.