BURSA’nın Orhangazi İlçesi’ne bağlı Sölöz Beldesi’nde 33 yaşındaki Mehmet Hayrettin Ö., alkol aldıktan sonra dedesi 80 yaşındaki Ekrem Koreyhan’dan otomobilini istedi. Alkollü olduğu için otomobili alamayan Mehmet Hayrettin Ö., dedesinin boğazını sıktı, evin ve aracın camlarını kırdı. Fenalaşan Koreyhan olay yerinde yaşamını yitirirken, torunu gözaltına alındı.
Olay, gece saat 01.00'de Orhangazi’ye bağlı Sölöz Beldesi'nde meydana geldi. Minibüs şoförü Mehmet Hayrettin Ö., alkol aldıktan sonra dedesi Ekrem Koreyhan’ın evine gitti. İddiaya göre, dedesinden otomobilini isteyen Mehmet Hayrettin Ö. olumsuz yanıt alınca, bir anda sinirlenerek, evin önünde bulunan otomobilin ve dedesi tarafından kapısı kapatılan evin camlarını kırdı. Daha sonra eve giren Mehmet Hayrettin Ö. yatalak olan anneannesi Nazik Koreyhan’ın gözleri önünde bağırarak dedesiyle tartışmaya başladı. Köylülerin gürültüye uyandığı olay sırasında Mehmet Hayrettin Ö., dededesinin boğazını sıktı. Fenalaşan Ekrem Koreyhan yere yığılırken, torunu ise evden uzaklaştı. Gürültüyü duyan komşularının haber vermesi üzerine kısa sürede gelen 112 Acil Servis ekipleri Koreyhan'ın öldüğünü tesbit etti.
Jandarma, dedesinin ölümüne neden olmakla suçlanan Mehmet Hayrettin Ö.'yü, gittiği evinde gözaltına aldı. Koreyhan'ın cesedi kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Bursa Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı.
Sorgulamasına başlanan Mehmet Hayrettin Ö. ifadesinin ardından adliyeye sevkedilecek.