ADANA'da 53 yaşındaki Haşim İnanç, 1.5 yıl önce otomobiline çarparak hasar veren otomobilin sürücüsü 32 yaşındaki Şaban Kaya'nın evine ayrı zamanlarda 4 kez ateş açtı. İnanç, 'Adam öldürmeye teşebbüs' suçundan tutuksuz yargılanırken, Şaban Kaya ölüm korkusuyla yaşadıklarını söyledi.
Merkez Seyhan İlçesi'nin Sarıhamzalı Mahallesi'nde oturan kamyon şoförü 2 çocuk babası Şaban Kaya, eşi 26 yaşındaki Fatma Kaya ile birlikte yaklaşık 1.5 yıl önce otomobiliyle giderken, tali yoldan çıkan Haşim İnanç'ın otomobiline çarptı. Kazayı hafif sıyrıklarla atlatan Şaban Kaya ile aynı sokakta oturan Haşam İnanç hakkında kaza tutanağı tutulup, her iki sürücüye de ceza yazıldı. Evine dönen Şaban Kaya, sokakta ailesi ile sohbet ederken yanlarına gelen Haşim İnanç, üzerlerine kurşun yağdırdı. Şaban Kaya ile eşi Fatma Kaya yaralandı. Hastanede tedaviye alınan Kaya çifti, kendilerine ateş eden kişinin trafik kazası yaptıkları Haşim İnanç olduğunu söyledi. Yakalanan İnanç, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, hakkında Adana 14'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde silahla adam yaralamak suçundan dava açıldı. Davanın ilk duruşmasında hakim, görevsizlik kararı vererek dosyayı ağır ceza mahkemesine gönderdi. Haşim İnanç, bu olaydan sonra aralıklarla 2 kez daha Kaya Ailesi'nin oturduğu evi kurşunladı. Aile her saldırının ardından şikayetçi oldu.
4'ÜNCÜ KEZ SALDIRDI
Olayla ilgili dava 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne düşerken, Haşim İnanç dün akşam saatlerinde tekrar Şaban Kaya'nın evine gelip, kurşun yağdırdı. Evin camları kırıldı, duvarları kurşun delikleri ile doldu. Saldırılardan şans eseri yara almadan kurtulan aile bir kez daha şikayetçi oldu.
ÖLÜM KORKUSUYLA YAŞIYORUZ
Haşim İnanç hakkında yakalama kararı çıkartılırken, evindeki kurşun deliklerini gösteren Şaban Kaya şunları anlattı:
"Aynı sokakta oturduğumuz komşumuz olan bu kişi evimizi 4 kez kurşunladı hala elini kolunu sallayarak geziyor. 'Bu iş kan davasına döndü' diye haber gönderip, tehdit ediyor. Evi bize 500 metre mesafede, sürekli ihbar ediyoruz ama bir türlü yakalanamıyor. Ölüm ile burun buruna yaşamak zorunda kalıyoruz. Bize sahip çıkın. Bu kişi evimizi 4 kez kurşunladı hala elini kolunu sallayarak geziyor. Tutuklanması için benim eşimin ya da çocuklarımın ölmesi mi gerekiyor. Her sabah ölmediğimiz için dua ediyoruz."