KONYA'da park halindeki otomobilin yakıt deposuna bidonla benzin koyup, düz kontak yöntemiyle çalan 22 yaşındaki Hakan B., annesinin evinde yakalandı. Karşısında polisi gören Hakan B., "Beni nasıl buldunuz?" dedi.
Olay, dün saat 15.00 sıralarında merkez Selçuklu ilçesi Alaeddin Caddesi üzerinde meydana geldi. Hırsızlık suçundan poliste kaydı bulunan Hakan B., önceden tanıdığı Sema T.'nin kullandığı 42 KJ 335 plakalı otomobille gezintiye çıktı. Ancak yakıtın bitmesi üzerine Sema T. otomobili cadde üzerinde park etti. Hakan B. ve Sema T. araçtan inerek ayrıldı. İddiaya göre bunu fırsat bilen Hakan B., bir akaryakıt istasyonuna giderek bidonla benzin alıp döndü ve otomobilinin yakıt deposuna benzini boşalttı. Daha sonra kapısını zorlayarak açtığı otomobile binip, düz kontak yöntemiyle çalıştırarak uzaklaştı.
Sema T., otomobilin sahibi olan arkadaşı Hüsnü B. ile birlikte geri döndüğünde, otomobili park ettiği yerde göremeyince polise haber verdi.
Polis yaptığı araştırmada, Sema T.'nin birlikte gezdiği Hakan B.'nin hırsızlıktan kaydı bulunması üzerine, otomobili de onun çalabileceği üzerinde çalışma başlattı. Polis Hakan B.'yi annesinin evinde yakaladı. Otomobil de evin önünde park halinde bulundu.
Polisleri kapıda gören Hakan B., şaşkınlık içinde "Beni nasıl buldunuz?" diye sordu. Şüphelinin, sorgulamasının ardından adliyeye sevk edeceği belirtildi.