PİYASAYA sahte para sürdükleri iddiasıyla yurt genelinde aranan 4 kişi, Samsun'da polis takibi sonucu yakalandı. Sahte paraların kendisine ait olduğunu söyleyen Uğur Çağlayan çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanırken, 3 şüpheli ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
İddiaya göre Manisa'da piyasaya sahte para süren kimliği belirsiz 4 kişi, 45 plakalı bir otomobille kaçtı. Bunun üzerine Manisa polisi otomobilin plakasını Türkiye genelindeki tüm emniyet müdürlüklerine bildirdi. Samsun İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri de otomobil plakasını MOBESE'ye yükledi. Dün MOBESE kameraları otomobilin Samsun'a giriş yaptığı belirleyince ekipler harekete geçti. Tüm ana yolları kesen polis 45 plakalı otomobili İlkadım İlçesi Liman Mahallesi Liman Kavşağı'nda durdurdu. Otomobilde bulunan 30 yaşındaki K.K., 33 yaşındaki A.Y., 29 yaşındaki İ.A. ve 20 yaşındaki Uğur Çağlayan araçtan indirildi. Yapılan üst aramalarında herhangi bir suç unsuru bulunamadı. Otomobilde yapılan aramada ise torpido gözünde iki ayrı seriden oluşan 33 adet sahte 100 lira, 38 gram esrar maddesi ile 1 adet ruhsatsız tabanca ele geçirildi. 4 kişi gözaltına alındı.
Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen şüphelilerden Uğur Çağlayan, polise verdiği ifadesinde, "Diğer arkadaşlarımın sahte paradan haberi yok. Onları ben yolda bulup aldım. Samsun'a da gezmek için geldik" dedi. Diğer şüpheliler de sahte paralardan haberdar olmadıklarını belirterek suçsuz olduklarını söyledi. İl Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgularının tamamlanmasının ardından bugün adliyeye sevk edilen 4 şüpheli, savcılık ifadelerinin ardından tutuklanmaları talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Nöbetçi mahkemede de ifade veren Uğur Çağlayan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer üç şüpheli ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. HÇ(MS/AK)(FOTOĞRAF)