ADAPAZARI'nda sahibinin otomobil içerisine bıraktığı ördekler havası kalıp çırpınmaya başlayınca, polis ve itfaiyeye alarma geçti. Yaklaşık 2 saat sonra plakasından otomobilin sahibine ulaşıldı ve ördekler kurtarıldı.
Adapazarı Cumhuriyet Mahallesi'nde dün öğle saatlerinde 41 PH 134 plakalı otomobilini cadde kenarına park eden emekli A.T. arkadaşlarıyla buluşmak üzere oradan ayrıldı. Bir süre sonra otomobilin içerisinde havasız kalan 2 ördek, çırpınmaya başladı. Yoldan geçenler ve esnaf durumu fark edip itfaiye ve polise haber verdi.
Olay yerine gelen ekipler ördekleri kurtarmak istedi. Ancak otomobilin kapılarını açamadı. Bunun üzerine otomobilin plakasından sahibi tespit edildi. Emekli işçi olan A.T.'ye telefonla ulaşan görevliler aracın başına gelmesini istedi. Geldiğinde polis ve itfaiye ekibini çevresinde gördüğü otomobiline bir şey olduğunu sanan A.T., önce paniğe kapıldı, ardından ördeklerin havasız kaldığı söylenince rahatladı. A.T. otomobilin camlarını açarak havasız kalan ördeklerin nefes almasını sağladı.
Evinin bahçesinde kümes hayvanı beslediğini belirten A.T., "Bu ördekleri de takasla aldım. Eve gitmeden, arkadaşlarla buluştum, sohbetimiz biraz uzun sürdü, böyle olacağını düşünememiştim" dedi.
Bu arada hazırlanan tutanak gerekli işlemin yapılması için Orman ve Suişleri İl Müdürlüğü'ne iletildi. Yasaya göre A.T. hakkında ördek başına 454'er lira para cezası uygulanabileceği belirtildi.