DİYARBAKIR'da otomobiliyle birlikte yakılarak öldürülen Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odasında Sicil Müdürü 26 yaşındaki Nurettin Gülsüm'ün katil zanlısı olduğu öne sürülen 1 kişi tutuklandı. Gülsüm'ün otomobilinde yakılmadan önce başına 2 el ateş edilerek öldürüldüğü belirlendi.
Diyarbakır'ın merkez Sur İlçesi İçkale Mevkii'nde, 26 Kasım gecesi 21 KC 857 plakalı otomobil yanmış olarak bulundu. Polis, otomobilin arka koltuğunda yanmış bir kişiye ait ceset buldu. Yapılan incelemede cesedin Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odası Sicil Müdürü evli ve 2 çocuk babası Nurettin Gülsüm'e ait olduğu belirlendi.
Gülsüm'ün Malatya Adli Tıp Kurumu'da yapılan otopsisinde başına tabanca ile 2 el ateş edilip öldürüldüktan sonra otomobiyle birlikte yakıldığı belirlendi. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ekipleri, cinayetle ilgili geniş çaplı başlattığı soruşturma kapsamında 1 kişiyi gözaltına aldı. Adı açıklanmayan kişi polisteki soruşturmasının ardından sevk edildiği mahkemede, 'ateşli silahla ve yakmak suretiyle hunharca adam öldürmek' gerekçesiyle tutuklandı. Polis, cinayetle ilgili soruşturmasını sürdürüyor.