Fatih KARAÇALI / ADANA, () - ADANA'da freni boşalan park halindeki otomobil, 3 metrelik uçurumdan uçtu. Ters dönen otomobilin sürücü 47 yaşındaki İbrahim Can İlvan ile yanındaki arkadaşı kazadan yara almadan kurtuldu.
Olay, merkez Çukurova İlçesi'nin Beyazevler Mahallesi'ndeki çamlık alanda meydana geldi. İbrahim Can İlvan ile adını açıklamayan arkadaşı, 01 DN 003 plakalı otomobil ile mesire alanına geldi. Otomobili, Dilberler Sekisi'nden Seyhan Baraj Gölü'nü görecek şekilde park eden İlvan, arkadaşı ile aracın içinde sohbet etmeye başladı. Bir süre sonra park halindeki otomobil öne doğru kaymaya başladı. Cebindeki anahtarı çıkartıp, otomobili çalıştırmak isteyen İlvan, başarılı olamadı. Direksiyon da kilitlendiği için otomobili hareket ettiremeyen İlvan ile arkadaşı araç ile birlikte uçurumdan aşağıya kaydı.
Kayan otomobil, uçurumun kenarındaki ağaca çarparak takla attı. Ters dönen otomobildeki İbrahim Can İlvan ile bedensel engelli arkadaşı aracın içinde kaldı. İlvan ile arkadaşı, çevreden olayı görüp yardıma gelen vatandaşlar tarafından otomobilden çıkartıldı. Kazayı burnu bile kanamadan atlatan iki arkadaş, olay yerine gelen ambulansta sağlık kontrolünden geçirildi.
İlvan, "Aracın içinde oturuyorduk, birden hareket ettiğini fark ettim. Direksiyon kilitlendi, aracı sağa- sola çeviremedim. Aşağıya doğru kaydık. Allahtan ağaç vardı da ona çarpıp durduk" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI